Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Longin: “Možemo biti mirni jer naš Dom funkcionira besprijekorno”

08.04.2020. 12:52


Članovi Stožera civilne zaštite Zadarske županije odgovarali su i na pitanja o preventivnim mjerama u domovima za starije te je župan Božidar Longin iznio detaljne mjere koje se u tim ustanovama provode:
– O tome sam već jutros razgovarao s ravnateljem Doma za stare i nemoćne, Markom Buljatom, oni su spremni, a i mi smo mjere u našem domu pokrenuli davno te su i dalje na snazi. Sve je kontrolirano, nema ulaska i izlaska i donošenja kojekakvih potrepština korisnicima Doma, a s obzirom na uskršnje vrijeme i obitelji koje će htjeti donijeti korisnicima Doma hranu ili piće, posebno sam naglasio neka se na to obrati pažnja jer i time se može prenijeti virus. No, ravnatelj Buljat rekao mi je da je sve pod kontrolom te zaista možemo biti mirni jer Dom funkcionira besprijekorno – kazao je župan, a epidemiolog dr. Alan Medić napomenuo je kako su zabranu pristupa u staračke domove uveli još prije mjesec dana:
– To nam je bila jedna od strateških točaka u zaštiti domova umirovljenika jer su oni posebno osjetljiva populacija. Svaki od njihovih djelatnika mora mjeriti temperaturu, nositi maske prilikom kontakta sa štićenicima i to je mjera koja se zasad pokazala jako učinkovitom. A to važi i za privatne domove – naglasio je Medić.