Obustava naknada vijećnicima, smanjenje plaća dužnosnicima Županije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sutra elektonska sjednica Županijske skupštine
Kao mjera uštede predlaže privremena mjera smanjenja osnovice za obračun plaće dužnosnika Zadarske županije (župana i zamjenika župana) za 10%, sa svrhom smanjenja rashodovne strane proračuna te u cilju pomoći prvenstveno javnim ustanovama u zdravstvu Zadarske županije
Vedran SITNICA
Župan Božidar Longin

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa COVID-19, a u skladu s Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, za sutra u 10 sati sazvana je 17. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Vijećnici, župan, zamjenici župana i pročelnici na sjednici sudjeluju putem elektroničke pošte.
Na dnevnom redu su prijedlozi odluke o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Zadarske županije u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa, kao i prijedlozi o obustavi isplate naknade vijećnicima za travanj 2020. godine te o smanjenju osnovice za obračun plaća dužnosnika Zadarske županije, odnosno župana Božidara Longina i njegovih zamjenika.
Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa neminovno će doći do smanjenja gospodarskih aktivnosti kako na području naše županije tako i na području cijele zemlje i šire. Stoga se kao mjera uštede predlaže privremena mjera smanjenja osnovice za obračun plaće dužnosnika Zadarske županije (župana i zamjenika župana) za 10%, sa svrhom smanjenja rashodovne strane proračuna te u cilju pomoći prvenstveno javnim ustanovama u zdravstvu Zadarske županije, navodi se u obrazloženju odluke.
Provođenjem Odluke o neisplati naknada uštedjet će se 88.000 kuna, dok će ukupno smanjenje plaća župana i dvojice dožupana iznositi 8.300 kuna.
Zbog uvođenja protuepidemijskih mjera zabrane održavanja športskih i kulturnih događanja te neodržavanja nastave u školama, obustavlja se isplata sredstava odobrenih programom javnih potreba u športu, kulturi i tehničkoj kulturi, prosvjeti te aktivnosti muzejske i kazališne djelatnosti, djelomično isplate sredstava za rad vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zadarske županije, za događanja i organiziranje raznih obljetnica i manifestacija, kao i potpore planirane za događanja u turizmu.
Odgađa se i daljnje provođenje postupka za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
To je malo. Ukinuti županije i ništa nam neće faliti.
Slika korisnika branimir
Da--ukinite županije ,,tu se troše šoldi i to se broji u milijunima kuna,,prevarantima i lopovima stati na rep..-----------Ovo je Hrvatska