Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Seljačka tržnica dobiva adventske kućice

08.04.2020. 18:11


Nakon što je najavljeno kako bi se do kraja tjedna mogle otvoriti tržnice, na zadarskoj glavnoj tržnici na Poluotoku kao i na maloj tržnici na Relji danas su počele pripreme za novi način rada. Neki štandovi su razmješteni, postavljana je ograda i zaštitne trake, a sve kako bi se trgovcima i kupcima osigurala socijalna distanca i sigurnost pri kupovini.
– Službenu odluku Nacionalnog stožera nismo još dobili, ali mi smo neovisno o tome počeli s pripremama i prilagodbama tržnica na Relji i na Poluotoku kako bismo bili spremni za početak rada, rekao nam je jučer ujutro Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar pod čijom je ingerencijom rad svih gradskih tržnica.
Dodao je kako imaju još jednu novost koju su dogovorili s Gradom Zadrom te Agencijom za ruralni razvoj i udrugom Dobra Hrana, a tiče se rada Seljačke tržnice.
– Kontaktirao me gradonačelnik i razgovarali smo o najboljim načinima kako pomoći lokalnim proizvođačima. Kako je jedina udruga koja ima certificirane lokalne proizvođače naša Seljačka tržnica, a koja se nalazi ispred Supernove imamo ideju da im ustupimo na korištenje naše adventske kućice kako bi mogli raditi. Dakle, tako bi pored tržnica na Relji i Poluotoku i naši lokalni proizvođači mogli nastaviti prodavati svoje proizvode ispred Supernove subotom. Ispred Supernove ćemo staviti 20-ak adventskih kućica i ako sve bude u redu, već ove subote bi mogla proraditi Seljačka tržnica, a najkasnije sljedeće subote, rekao je Letinić. Dodao je kako će dio kućica staviti i na tržnice na Relji i na Poluotoku kako bi dobili još poneko prodajno mjesto.
Svemir Žepina jedan je od brojnih OPG-ova kojima je situacija sa zatvaranjem tržnica otežala poslovanje i prodaju. Jučer smo ga nazvali da vidimo kako komentira ovu vijest i nije krio riječi hvale.
– Čuo sam za tu ideju i smatram da je odlična. Ovo je način da se počnemo vraćati u normalu, zaključio je zadovoljno Žepina. Inače, on se, kao i brojni proizvođači domaćih proizvoda ove dane snalazio na razne načine – direktnom dostavom kupcima, dovoženjem prethodno naručenog povrća na adresu ili na određenu lokaciju, ali to se nije ni moglo usporediti s prodajom koju bi napravili prije. Sada se nada kako će se sve opet početi vraćati u normalno stanje.