ŠKOLSKA SHEMA Nastavlja se podjela voća i mliječnih proizvoda, ali najpotrebitijim građanima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Modifikacija provedbe projekta
Ministarstvo poljoprivrede je za provođenje ovog projekta u listopadu prošle godine uplatilo iznos od 475.543,55 kuna uključujući PDV. Kako se nastava zbog epidemije provodi na daljinu, Grad će neiskorištenih 338.588,07 kuna u suradnji s Caritasom potrošiti za najpotrebitije sugrađane
Vanja MIRČETA
Voće će dobiti potrebiti Zadrani

Zbog pandemije COVID-19, organizacije nastave na daljinu, a posljedično i obustave provedbe projekta Školska shema - isporuka voća/povrća i mlijeka/mliječnih proizvoda, Grad Zadar će neiskorištena sredstva za tu namjenu u iznosu od 338.588,07 kuna ustupiti Caritasu Zadar kako bi se u ovim kriznim trenucima pomoglo najpotrebitiji sugrađanima u opskrbi tim namirnicama.
Grad Zadar ovaj projekt provodi već tri godine, a prošle godine je kao osnivač osnovnoškolskih ustanova na javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prijavio devet osnovnih škola i to osnovne škole Stanovi, Krune Krstića, Petra Preradovića, Šime Budinića, Šimuna Kožičića Benje, Smiljevac, Zadarski otoci, Bartula Kašića i Voštarnica.
Isporuka voća i povrća za učenike od 1. do 8. razreda i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od 1. do 4. razreda u okviru Školske sheme odvijala se najmanje jednom tjedno u školskoj 2019./2020. godini, počevši od 15. listopada 2019. u skladu sa školskim kalendarom sve do 17. ožujka. Naime, Vlade Republike Hrvatske donijela je 13. ožujka odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu, a dva dana ranije Ministarstvo zdravstva je proglasilo epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Zbog te situacije ministrica poljoprivrede je 17. ožujka donijela odluku o privremenoj obustavi provedbe Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
- U okviru nastojanja da se u ovim kriznim trenucima ipak osigura kontinuitet provedbe, Europska komisija je dala preporuke državama članicama kako je proizvode prihvatljive za mjeru u okviru Školske sheme uputno isporučivati organizacijama i ustanovama koje skrbe zdravlju građanstva, odnosno o osobama slabijeg socijalnog statusa. Slijedom navedenog Ministarstvo poljoprivrede je predložilo modifikaciju Školske sheme za nastavak tijekom školske 2019./2020. godine. Usuglasili smo se i 7. travnja obavijestili Ministarstvo poljoprivrede da ćemo u suradnji s Hrvatskim Caritasom Zadar nastaviti provoditi projekt isporuke voća/povrća i mlijeka/mliječnih proizvoda najpotrebitiji sugrađanima, kaže Joso Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo napominjući kako je za provedbu ovog projekta ​Ministarstvo poljoprivrede sredinom listopada prošle godine Gradu Zadru odobrilo maksimalan iznos od 475.543,55 kuna uključujući PDV.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)