Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uspostavljen Klub za zapošljavanje

08.04.2020. 18:49


Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije na svojim stranicama donosi informacije o projektu Perma – Horti. Naime, u sklopu projekta Perma – Horti – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu uspostavljen je Klub za zapošljavanje. Aktivnosti kluba za zapošljavanje će provoditi Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića – Zadar zajedno s partnerima (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Osnovna škola Voštarnica, Nasadi d.o.o., Sveučilište u Zadru, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat) u skladu sa smjernicama i planovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, a aktivnosti će biti usmjerene na ruralni razvoj, lokalni razvoj, zelena zanimanja i samozapošljavanje.
Jedna od glavnih uloga Kluba za zapošljavanje je provedba analize potreba tržišta rada jednom godišnje, kao i informiranje i provedba programa osposobljavanja za pripadnike ranjivih skupina.
Jedna od glavnih uloga Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije kao aktivne članice Kluba za zapošljavanje je informiranje pripadnika ranjivih skupina o dostupnim programima za osposobljavanja koji se odnose na poljoprivredu s naglaskom na ekološku poljoprivrednu proizvodnju.
U sklopu Kluba za zapošljavanje uspostavit će se web platforma za koju će biti zadužen nositelj projekta zajedno s partnerskim organizacijama. Web platforma će biti sustavni oblik podrške u obliku online domene za razmjenu informacija i znanja o prilikama za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika ranjivih skupina. 


Nositelj i partneri


Nositelj projekta Perma – Horti je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, a partneri u projektu su Sveučilište u Zadru, Osnovna škola Voštarnica, Nasadi d.o.o., Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji – Porat i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA