Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mršić: Moramo biti koncentrirani i pametni

08.04.2021. 07:13


Saldo pobjeda igrača pod paskom Veljka Mršića u HT Premijer ligi popeo se nakon trećeg ovosezonskog gradskog derbija do brojke 24 i ta činjenica je svakako zadovoljila stručni stožer iako sama igra kontra Sonik Puntamike nije plijenila posebnu pažnju. Toj se pobjedi, naravno, ne smije i ne treba gledati u zube jer ove sezone ionako ništa nije normalno tako da se sve naoko vidljive mane legalno metu pod tepih, a i užasno naporan raspored utakmica ne dopušta nekakve dublje analize. Tako su se Zadrani nakon dvoboja odigranog u Jazinama, kojeg su uspjeli prelomiti tijekom treće četvrtine, automatizmom okrenuli novom premijerligaškom ispitu kontra Gorice koji im je na repertoaru već danas. U Krešin dom, s početkom od 19 sati, istrčat će četvrtoplasirana Gorica protiv koje se želi nastaviti pozitivan niz te zadržati pozicija broj jedan, ali nešto će se na tu temu morati pitati i protivnika predvođenog Josipom Sesarom.


Zahtjevna utakmica
Dosadašnji takmaci Zadra u trećem krugu prvenstva ipak nisu bili kvalitete koju ima jedini hrvatski ABA 2 ligaš pa Mršić s razlogom očekuje tvrdu utakmicu u kojoj će se tražiti puno kvalitetniji angažman njegovih igrača, nego što je to bio slučaj prekjučer u hramu košarke kad su ponovno na vidjelo izašle brojne izgubljene lopte njegovog sastava, čak njih 20, što je i potvrda da se na Višnjiku sportska forma još uvijek nije ustalila.
– Bit će teška utakmica, Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je momčad koja ima dobar roster i dobro je vođena. Očekujem zahtjevnu utakmicu, naročito iz perspektive našeg rasporeda. Nakon tri utakmice u sedam dana i napornog puta to će se osjetiti na mojim igračima – kazao je Mršić koji je svjestan da dva dana poslije Gorice njegovoj momčadi slijedi prvi od dva u nizu abaligaška obračuna s Cibonom, i u tom kontekstu nije lako planirati ostanak na vrhu ljestvice u domaćem prvenstvu. Ako se još uzme u obzir da je Gorica na otvaranju sezonu, na svom parketu pobijedila Zadar (72:70) i to šutom Karla Uljarevića uz zvuk sirene, onda je večerašnji zadatak time još i teži. No, utjehu Mršićevi igrači mogu pak pronaći u drugom ogledu s Goricom u kojem je Zadar uzvratio izabranicima Josipa Sesara s rezultatom 74:55.


Kvaliteta Gorice
– Moramo biti koncentrirani i pametni. Možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u zadnje vrijeme, ali to moramo nadoknaditi s pametnom igrom kako bi neutralizirali sve njihove kvalitete, a kojih ima puno – rekao je trener Mršić uoči derbija 30. kola HT Premijer lige, dok na oprez poziva i Domagoj Vuković kojem očito Gorica leži ove sezone jer je u dvije utakmice protiv njih pružio dobre partije, s prosjekom od 13 poena i sedam skokova.
– Gorica je odlično posložena momčad sa širokom rotacijom, jer im 12 igrača gotovo ravnopravno dijeli minutažu. Na čelu s trenerom Sesarom, koji stvarno dobro radi svoj posao, sigurno nam neće biti lako. Gorica je nedavno mučila Cibonu do zadnje minute, posjeduju kvalitetu i moramo im pristupiti maksimalno ozbiljno – zaključio je Vuković.




Sesar: Zadar je favorit, a mi nemamo što za izgubiti
Velikogoričani u Krešin dom stižu s omjerom 20-7 i s tihom nadom da mogu po drugi put ove sezone zaskočiti Mršićev sastav. Ipak, njihov strateg Josip Sesar ne želi stavljati pred svoje igrače imperativ kontra favoriziranog abaligaša već igra na kartu rasterećenosti.
– Poslije utakmice s Cibonom imali smo malo više vremena za odmor, analizu i pripreme. Bili su i blagdani pa su igrači imali dva dana slobodno da se malo rekuperaju. Ostatak vremena proveli smo pripremajući za ovo teško gostovanje koje je pred nama. Zadar je favorit pa putujemo rasterećeni jer nemamo što za izgubiti – kazao je Sesar uoči gostovanja na Višnjiku.