Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U hladnom i sunčanom jutru vježbalo se punom parom

08.04.2021. 07:26


Kakva blagodat! Prošla je hladna noć (odmrznuo se led u nekim lokvicama!) i jutro sedmoga dana mjeseca travnja blještalo je. Nije moglo biti boljeg poziva za dolazak na Višnjik. Otvoreni sportski i rekreacijski tereni svakomu su pri ruci…
– Mi smo dvaput tjedno na Višnjiku. Evo, sad smo spojili skupine vježbačica s Brodarice i iz Jazina II i lijepo se raširili po terenima i radimo – zbori Ružica Antić koja s Josipom Vukovićem provodi već ustaljeni i dobro posjećeni besplatni program sportske rekreacije za umirovljenice, a u sklopu općega programa Sportske zajednice Grada Zadra.
A gospođe se razmahale, vidi čovjek odmah da itekako vode računa o svom zdravlju, o svom tijelu.
– Lipo je ode na Višnjiku, ne može lipše! – dobacuje jedna zadarska umirovljenica.


Raznovrsne vježbe
Na susjednom terenu mali košarkaši, piše visnjik.hr. Škola košarke Zadar ostvaruje svoj program na vanjskim terenima otkako su im protuepidemijske mjere zatvorile dvoranu.
– Tu smo, dade se lijepo raditi i na otvorenom, posebno kad je ovako lijepo vrijeme – kratko će Alen Zdrilić, voditelj Škole košarke. Pri ruci su mu i Roko Giergia, Umberto Piasevoli, te Marija Sipina. Mali košarkaši koncentrirali su se na različite vježbe i baš im dobro ide.
Slično je i na odbojkaškom terenu. Skupinu djevojčica iz klupske škole odbojke okupio je i s njima radio Marin Masnić iz OK-a Zadar.
– Nije ovo jednostavna sezona. Imali smo dosta prekida u treninzima i u natjecanjima, ali nekako guramo. Izvrsno je što imamo vanjski teren pa se njime koristimo u terminima što smo ih imali u dvorani. Vrijeme je sad izvrsno i samo da tako i ostane – govori Marin Masnić.
Višnjik je za lijepa vremena kao mravinjak. Gdje god se čovjek okrene, neki sportaš, mnogi rekreativci…
– Mi odrađujemo svoj plan i program. Treninzi su dobro posjećeni, a kad je lijepo vrijeme, sve je izvrsno – govori Edi Stipić iz AK-a Fortius.
Skupina dječaka i djevojčica iz toga atletskoga kluba marljivo radi. Vježbe su im raznovrsne, a nekoga dopadne iz spremišta i donijeti – lopatu i grablje!
– Bez njih ne možemo odraditi trening skoka udalj! – kaže Stipić.


Sjajni uvjeti
Malonogometni tereni s umjetnom podlogom jučer su poslužili jednoj skupini igrača HNK Zadar. Mladi su to igrači, dječarci koji su tek na početku svojih karijera…
– Radimo prema planu i programu. Bitno je što su dečki motivirani i predani – govori Raphael Sušić s kojim su trening vodili još Frane Potočnjak, Darko Pantalon i Frenki Ćurković.
Na prostoru tzv. vojnoga poligona nevelika skupina djevojčica. Vidi se odmah da su gimnastičarke…
– Je, mi smo iz GK-a Salto. Imamo različite skupine, radimo u različitim terminima i trenutačno program ostvarujemo na vanjskim terenima, kad već zbog protuepidemijskih mjera ne smijemo u dvorani – kaže Gabrijela Vrdoljak, jedna od klupskih trenerica.
Kako je jutro odmicalo, na Višnjik je pristizalo sve više vježbača. Što iz klubova, što iz udruga, što pojedinaca. Svatko ima neki svoj kutak. Svoj kutak imaju i tenisači.
– Tu smo na terenima s tvrdom podlogom. Držimo se plana i programa, a izvrsno je što u ovom kompleksu imamo i ova tri terena na kojima se može raditi odmah poslije kiše – govori Iva Kardum, trenerica iz TK-a Zadar 08.
Lijepo vrijeme, zrak pun ozona, izvrsni tereni, sjajno društvo na Višnjiku… Što bi čovjek više i poželio!