Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U ratu se vidjelo koliko je važna vjera u uskrsnuće i život vječni

08.04.2021. 12:45


Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću, služena je misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata župe sv. Mihovil Lišane. Misno slavlje predvodio je župnik fra Božo Mandarić u koncelebraciji s fra Branimirom Šegotom. Bilo je lijepo vidjeti zajedno mještane Vukšića, Lišana Ostrovičkih, Bulića, Provića i Ostrovice, kako su zajedno sabrani u Kristu molili za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata.
-Mi danas slavimo Kristovu pobjedu, Kristovo uskrsnuće i to ispovjedamo. Pogledajmo današnji dan, jer znamo da Bog nije uzalud uskrsnuo i podnio muku za naše spasenje. Danas molimo za sve naše pokojne hrvatske branitelje i civilne žrtve rata u cijeloj našoj župi.Onda kada je bio strah za vlastiti život imali smo povjerenje u Boga. Tada se vidjelo koliko je važna vjera u usrksnuće i život vječni. Da nismo imali vjere u uskrsnuće, ostavili bismo svoje poginule hrvatske branitelje negdje po strani. Neka uskrsli Gospodin uzme sve naše strahove i neka nam da čvrstu vjeru da budemo radosni s njim – rekao je na kraju propovijedi fra Božo Mandarić.
Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo Mandarić ispred centralnog križa dao je odriješenje za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata. U župi je poginulo četrnaest hrvatskih branitelja i ubijeno je šesnaest civila, svi žitelji župe su bili prognani, sve kuće zapaljene, crkve minirane i još srušene do temelja.