Sezonsko cvijeće za vrške vrtove

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vrsi cvijece
Vrsi cvijece

U organizaciji TZ općine Vrsi i u suradnji s Općinom Vrsi, ovih dana svim mještanima koji su se prijavili za nabavu sadnog materijala, besplatno je podijeljeno sezonsko ukrasno cvijeće.
Ovo je druga godina postojanja Općine Vrsi, i druga sezona od poslovanja TZ općine Vrsi koja se pobrinula da mještanima nabavi sadnice cvijeća. Ove godine prijavio se rekordan broj zainteresiranih preko 320 domaćinstava te je nabavljeno preko 3.200 sadnica raznog ukrasnog cvijeća. Mještani su u periodu od dvadeset dana mogli naručiti po domaćinstvu deset sadnica cvijeća te izabrati između sorti begonije, surfinije, petunije, kadifica, elera i đirana. Odaziv mještana bio je i više nego dobar te je za vrijeme dijeljenja vladala prava gužva u prostorijama turističkog ureda. Cilj ove akcije bio je da se do početka turističke sezone motiviraju mještani da urede okućnice na području Poljica, Vrsi, Mula, i Zukava te da se sa što urednijim i ljepšim okućnicama dočekaju gosti koji će posjetiti ovo područje.
Kako smo saznali u turističkoj zajednici, ove godine u travnju zabilježeni su još bolji rezultati u odnosu na proteklu godinu za isto razdoblje te se može naslutiti da će ovogodišnja turistička sezona biti još bolja od prošlogodišnje.
U razgovoru s predsjednicom TZ općine Vrsi Sandrom Vukić, saznali smo da se ove godine još više pažnje posvetilo uređenju pristupnih putova, nerazvrstanih cesta, uređenju plaža, uređenju cvjetnjaka uz obalu, sadnji sezonskog cvijeća na području naselja Mulo i dr. Za ovogodišnju turističku sezonu bit će postavljeno oko dvadeset novih klupa uz obalu, oko četrdeset dodatnih koševa za smeće te će na taj način i sama obala biti spremnija za sve posjetitelje koji će boraviti na ovom području. Predsjednica Vukić također je kazala kako će se i ubuduće ulagati znatna sredstva za uljepšavanje mjesta, posebno naglasivši predjele uz obalu te dodala kako će iz godine u godinu biti sve više vidljivijih pomaka u smjeru napretka i razvoja turizma.
- Nadamo se da će svi oni koji za vrijeme turističke sezone posjete naše područje, moći vidjeti značajne pomake u odnosu na prošlu godinu, kao što su se mogli vidjeti i pomaci prošle godine u odnosu na prijašnju turističku sezonu. Težnja nam je da svake godine budemo što uspješniji i da nam svaka nova turistička sezona bude iz godine u godinu još bolja te da budemo što uspješniji i sličniji renomiranim turističkim mjestima na obali. Nastojat ćemo intenzivno raditi na promociji našeg mjesta i uljepšavanju obale po uzoru na brojne uspješne turističke zajednice, istaknula je Vukić.
Sudeći po velikom interesu mještana za uređenje svojih okućnica, ovakve akcije će se i ubuduće organizirati te je za očekivati da će mjesto Vrsi svaku godinu biti sve ljepše.
Mještani su bili jako zadovoljni što se povelo pažnje o svima koji su htjeli nabaviti sadnice sezonskog cvijeća. Svi oni koji se nisu uspjeli upisati za ovogodišnju nabavu ukrasnog cvijeća, imat će prilike to učiniti sljedeće godine te su ih i ovim putom pozvali iz turističkog ureda da se prijave i da im se omogući besplatna nabava sezonskog cvijeća.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno