Barbaroša pušten iz pritvora

Slika korisnika admin
barbarosa
Filip BRALA
Zdravko Barbaroša branit će se sa slobode

Zdravko Barbaroša (57), zadarski ugostitelj s prebivalištem u Zagrebu, zadarskoj javnosti poznatiji kao vlasnik elitnog hotela President na Puntamici, pušten je iz pritvora. Takvu odluku je nakon 12-dnevnog pritvora, a na prijedlog njegova odvjetnika Gordana Nižića, jučer donio istražni sudac Ante Anić. Navodno je u ovakvoj odluci presudio njegov iskaz dan sucu tijekom istražnog postupka.

Podsjetimo, 57-godišnji vlasnik hotela President i 32-godišnji Luka Kalmeta, bivši europski prvak u "full contactu" i član splitskog boksačkog kluba Pitbull uhićeni su 25. travnja te su nakon kriminalističke obrade sutradan privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate i iznude.

Kalmetu se sumnjiči za iznudu Marka Francuzovića, 22-godišnjeg građevinskog radnika koji im je isplatio na ruke 28 tisuća kuna, dok se Barbarošu pak, sumnjiči za poticanje na iznudu i iznudu.

Jučer je iz pritvora pušten i Ivo Lisica protiv kojeg je u tijeku postupak na Općinskom sudu zbog krađe, prijetnje i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno