Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Četvrtoligaški derbi u Raštanima

Autor: Z L

07.05.2010. 22:00
Četvrtoligaški derbi u Raštanima

Foto: Sebastian GOVORČIN



Županijski trećeligaši igraju kod kuće. Barem ona dvojica koja uopće nastupaju. Raštane će na odmor. Velebit dočekuje Zagoru. Miran nastavak prvenstva uvjetovan je s tri boda.
– Kod kuće ne smijemo ostati bez bodova – ističe igrač Velebita Lovre Benić
Primorcu u Biograd na moru dolazi Konavljanin, a domaćini su puni optimizma.
– Uvjeren sam u domaću pobjedu. Samo ona dolazi u obzir. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača – rekao je Roko Mišlov, igrač Primorca.
Raspored 31. kola, danas (17): Velebit – Zagora, Primorac – Konavljanin, Dinara – Primorac 1929, Jadran KS – Omiš, Dugopolje – Jadran LP, GOŠK – Neretva, Hrvace – Uskok; nedjelja: Neretvanac – Zmaj. Raštane su slobodne.
Četvrta HNL – jug, podskupina A
U Raštanima se očekuje kvalitetan susret pošto “domaća” Zrmanja dočekuje momčad pridraškog Hajduka. Obje momčadi igraju dobro, a mala prednost je na strani Zrmanje. Galovac dočekuje Rudar i tu su sve opcije otvorene. Dragovoljac će na noge DOŠK-u u Drniš sa nakanom što povoljnijeg rezultata. Pag dočekuje Vodice i favorit je. Ipak igra kod kuće, a Sabunjar nakon što se se okitio bodovima u Vodicama, sada na Bagata dočekuje SOŠK. Polača će doma dočekati jaku Krku .
Raspored 23. kola, nedjelja (17):  Zrmanja – Hajduk Galovac – Rudar, DOŠK – Dragovoljac, Pag – Vodice, Sabunjar – SOŠK, Polača – Krka. Slobodan je HV Posderaje.
ŽNL
Pet kola prije kraja prvenstva sve je zanimljivije na vrhu ljestvice. Nakon što je Zlatna luka za zelenim stolom zaradila tri boda od Bibinja velika četvorka i dalje vodi neizvjesnu borbu za najviši plasman. U 26. kolu vodeća Škabrnja ugostit će nepredvidljivu momčad Paklenice, momke koji mogu igrati sasvim neopterećeno i samim tim mogu biti vrlo opasni za razliku od domaćina koji imaju impertiv pobjede. Drugoplasirana Zlatna luka gostovat će u Crnom kod predzadnjeg Dalmatinca gdje se očekuje da će uklnjižiti nova tri boda. trećeplasirane Pakoštane imat će zaista neugodno gostovanje u Sv. Filip i Jakovu kod Nove zore kao i momčad NOŠK – a koja gostuje na neosvojivoj Jamorini kod Gorice. Najefikasnija momčad lige je papirnati favorit međutim, sa trenerom Željkom Bakarićem Novigrađani igraju sve to bolje.
Ostali susreti odišu neizvjesnošću tako da su u utakmicama između Bibinja i Debeljaka, Croatije i Podgradine te Arbanasa i Velebita moguća sva tri znaka.     
Raspored, nedjelja (17): Bibinje – Debeljak, Vrčevo – Zemunik, Gorica – NOŠK, Croatia – Podgradina, Nova zora – Pakoštane, Škabrnja – Paklenica, Dalmatinac – Zlatna luka, Arbanasi – Velebit.


 GALOVAC IPAK NASTAVLJA IGRATI U ČETVRTOJ LIGI


Iako je bilo najava da zbog teške financijske i  organizacijske situacije momčad četvrtoligaša Galovca mogla četiri kola prije završetka prvenstva istupiti iz daljnjeg natjecanja u Četvrtoj HNL –  jug, podskupina A ipak do toga neće doći. Naime, nakon  što Galovčani u prošlom 22.  kolu nisu otputovali na susret u Pridragu na noge Hajduku  pa su taj susret izgubili za  zelenim stolom s 3:0, vodstvo kluba je odlučilo da će do  konca ipak korektno odigrati preostale utakmice iako su  trenutno predposljednji dvanaesti sa samo petnaest bodova. Tako će prema riječima predsjednika kluba Petra Burčula privremeni trener Branimri Gulan pokušati sakupiti pomlađeni sastav, što je  u stvari osatak ostataka od jesenske momčadi,  gdje je Galovac jedini uspio  pobjediti vodeći dvojac Polaču 3:1 i Hajduk 3:2. Protiv  Rudara iz Siverića u nedjelju,  9. svibnja na svom terernu  Galovčani žele prekinuti crni  niz ovoga proljeća od čak sedam uzastopnih poraza.