Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stanko Zrilić stao u obranu Benedikta XVI

Autor: Nives Rogoznica

07.05.2010. 22:00
Stanko Zrilić stao u obranu Benedikta XVI

Foto: Zvonko KUCELIN



Dva i pol milijuna Iraca je umrlo od gladi jer im Englezi nisu dopuštali da imaju mlinove, zato što su katolici, a od onih koji im to nisu dopuštali danas imate prijave protiv pape Benedikta XVI


Potpredsjednik ŽV HSLS-a i potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini Stanko Zrilić na konfereciji za novinare stao je u obranu pape Benedikta XVI i Katoličke crkve.
-Dvojica građana Engleske podigli su kaznenu prijavu protiv pape Benedikta XVI, i to nije ništa sporno, to je njihovo ljudsko i građansko pravo, ali – ima li razloga, je li ta prijava validna, je li relevantna, to je druga stvar. Prijava protiv najvećeg autoriteta Katoličke crkve je dio jednog procesa koji dugo traje. Ova prijava dokazuje da je obračun s Katoličkom crkvom na vrhuncu. Činjenica je da pedofilije ima, činjenica je da je pedofilija stara koliko i ljudski rod. Druga je činjenica da pedofilije ima i u redovima Katoličke crkve. To bi bilo suludo osporavati. Ti “opinion maker -i” tu činjenicu uzimaju kao krunski dokaz kojim se Crkvu hoće pokazati kao mračnu instituciju koja njeguje pedofiliju i ne obračunava s njom. Pedofilije ima među liječnicima, među profesorima, inženjerima, portirima, a nitko ne kaže da su svi profesori, inženjeri, liječnici ili piloti pedofili, a ovdje se želi staviti znak jednakosti između pedofilije i Katoličke crkve. Proces obračuna najsnažnije je krenuo u SAD gdje je bilo preko 4.000 procesa i na kraju se ipstavilo da je stotinu svećenika krivo za to gnjusno djelo. Osim o difamiranju radilo se i o desecima milijardi dolara odštete. Najoštrije osuđujemo svaki oblik nezakonitosti kod svakog pojedinca, pedofiliju i druge oblike nemorala, i želimo dati podršku Katoličkoj crkvi da se obačuna s tom pojavom, ali moramo upozoriti na naličje, na ono što se iza brda valja. Poanta je da se stvori odizonost građana prema Katoličkoj crkvi, da se stvori odioznost vjernika, posebice djece i maldih prema Crkvi. Neki dan sam vozio autocestom i na jednom radiju, u hravatskom eteru,  slušao sat i pol emisiju u kojoj se ispod svake razine na gnjusan način govorilo o Katoličkoj crkvi, bez argumenata, lažima. Kroz  13 stoljeća u vrijeme ratova i gladi, Katolička crkva je  bila kao topao majčin skut u kojeg smo se mogli skloniti. Tri su naroda platila najveću cijenu pripadnosti Katoličkoj crkvi, Hrvati, Nijemci i Poljaci. Dva i pol milijuna Iraca je umrlo od gladi jer im Englezi nisu dopuštali da imaju mlinove, zato što su katolici, a od onih koji im to nisu dopuštali danas imate prijave protiv pape Benedikta XVI. Oni koji prate procese u svijetu, vide da je u tijeku jedan proces drmanja EU,  dekristijanizacije EU. Radi se o dugo pripremanom  scenariju svjetskih centara moći koji se nastoje obračunati s jedinom branom do negativnih procesa, kazao je Zrilić.