Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vrtne begonije majkama na dar

Autor: Anita Ćustić

07.05.2010. 22:00
Vrtne begonije majkama na dar

Foto: Vedran SITNICA



Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića tradicionalno obilježava Majčin dan. Svoje suradnice daruje cvijećem i čestitkama koje su naši učenici proizveli samostalno, u sklopu svoje praktične nastave, kazala je Valentina Prtenjača


Svoje tradicionalno obilježavanje dana posvećenog majkama – Majčinog dana, zadarska Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića ne propušta ni ove godine, zbog čega su ovih dana učenici i djelatnici ove škole organizirali brojne aktivnosti.
Tako su protekla dva dana svi učenici prvo u svojoj školi sudjelovali u podjeli cvijeća i čestitki namijenjenih njihovim majkama, a jednaka je predaja cvijeća i čestitki upriličena i jučer u prostoru Doma županije te potom i u prostoru Gradske knjižnice, gdje su ove simbolične darove primile zaposlenice spomenutih ustanova, redom majke, ali i one žene koje će majkama tek postati.
U ovoj tradicionalnoj školskoj aktivnosti sudjelovali su svi učenici škole, bilo da je riječ o trogodišnjim ili četverogodišnjim zanimanjima poljoprivrednog, prehrambenog ili veterinarskog smjera.
– Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića tradicionalno obilježava Majčin dan. Svoje suradnice daruje cvijećem i čestitkama koje su naši učenici proizveli samostalno, u sklopu svoje praktične nastave. Rekla bih da je cvijeće koje se dijeli ovim povodom zapravo samo mali dio onoga što naši učenici proizvedu za vrijeme praktičnog dijela redovitog školskog programa. Prigodne čestitke koje danas dijelimo izradili su također naši učenici i to kroz radionicu “Latica”, koja djeluje u sklopu naše škole, kazala je profesorica Valentina Prtenjača, naglasivši da učenici nastoje iz godine u godinu u povodu Majčinog dana pripremiti drukčije cvijeće pa tako ovaj put majkama na dar dijele vrtne begonije, a daruju se i svim učenicima, koji ih potom odnose svojim majkama kao i pojednim gradskim uredima koji su vezani za ovu školu.
Kao što je to bilo i dosadašnjih godina, učenici i zaposlenici ove škole uručit će cvijeće i svim majkama koje zateknu na svetoj misi u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, na Relji, i to u nedjelju 16. svibnja u vremenu od 9 do 10.30 sati na prostoru crkvenog dvorišta.
Cilj ove dugogodišnje akcije je poželjeti radostan Majčin dan, sa željom da majčinstvo i obitelj ostanu zauvijek prave vrednote pa tamošnji učenici na ovaj način ne stječu samo stručnu praksu, nego ostvaruju i jednu vrijednu odgojnu komponentu.