Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Znam da ništa ne znam

Autor: Šime Ćurko

07.05.2010. 22:00
Znam da ništa ne znam

Foto: Vedran SITNICA



Varteks i Zadar danas igraju utakmicu pretposljednjeg kola, a da ne znaju za što igraju. Teoretski i Varteks i Zadar mogu ispasti


U Prvoj HNL situacija je takva da se trenutačno zna samo to da se ništa ne zna. Šesnaest, četrnaest, dvanaest, poput licitacije na aukcijama govori se posljednjih dana o tome kakva će Prva HNL biti sljedeće sezone. Valjda nije upitno makar to da će se liga igrati… Posljedica svega toga je da Varteks i Zadar danas igraju utakmicu pretposljednjeg kola, a da ne znaju za što igraju. Teoretski i Varteks i Zadar mogu ispasti, iako se zapravo ni ne zna koliko će klubova ispasti. Govori se da će u Drugu ligu dva kluba, ali nitko ne može garantirati da će tako na kraju zaista i biti…
– Nažalost, situacija s ligom je takva kakva je. Najbolje je kad se odluke donose na travnjaku, a ne negdje za stolom. Previše se snage i energije troši na razgovore o formatu lige – kaže Dalibor Zebić, trener Zadra. Da su samo malo bolje odigrali u posljednjih pet kola Zadrani su put Varaždina mogli na izlet ne zamarajući se koliko će mjesta u Prvoj HNL biti sljedeće sezone. Ovako dvoboj s “krojačima” je klasična borba za ostanak. Varaždinci trenutačno zaostaju jedan bod, a Zadrani se vjerojatno uzdaju i da će Međimurje izgubiti na gostovanju kod Hajduka što bi značilo da će momčad sa Stanova u najgorem slučaju biti 14. na ljestvici.
– Nismo u formi, ne igramo dobro i to je svima poznato. Osim toga nikoga od ozlijeđenih igrača nismo uspjeli osposobiti za utakmicu u Varaždinu. S obzirom da zbog tri žuta kartona nema ni Jerbića ostali smo na 13 igrača ne računajući juniore.
Konkretno, ozlijeđeni su Skočibušić, Santini, Banović i Ježina.
– Sastavit ćemo momčad prema mogućnostima koje imamo. Te mogućnosti nisu velike, ali bez obzira tko će biti u prvih jedanaest ne vidim razlog da s Varteksom ne odigramo dobru utakmicu. I Lokomotiva je u prošlom kolu u Zadar došla s dosta juniora u momčadi, pa je svejedno odigrala jako dobro.
Zadar u posljednjim kolima gubi gdje god stigne, a periodi povremeno dobre igre miješaju se s neprepoznatljivom lošim izvedbama.
– Nadam se da ćemo pokazati više želje i borbenosti nego protiv Lokomotive. bez obzira što je dosta nepoznanica u našim redovima. Želimo konačno svih 90 minuta odigrati kvalitetno i ne dopustiti protivniku da nas tek tako pritisne, posebno ako budemo imali pozitivnu situaciju na terenu.
Pozitivna sitaucija za Zadar bi bila…
– Neriješen rezultat. U ovom trenutku najvažnije je ne izgubiti.


 TERKEŠ JEDINI NAPADAČ




Zadrani će u Varaždinu igrati samo s jednim napadačem (Terkeš), a prema naprijed trebali bi se ubaciti Ćurjurić i Mršić. U posljednjih pet kola Zadar je postigao četiri gola, sva četiri djelo su Antonija Mršića. Piškor, koji u posljednje vrijeme ulazi s klupe, ponovno neće biti među prvih 11.
– Želimo vidjeti koliko mogu neki mladi igrači, a za Piškora će biti prilike bude li zatrebalo. Nadam se da će mlađi igrači konačno jednu priliku za dokazivanje i iskoristiti – naglasio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić – Milin, Glumac, Šiklić – Bilaver, Surać, Mitrović, Mršić, Ćurjurić, Čuljak – Terkeš. Pričuve: Ježina, Piškor, Maruna, Vasilj, Anić, Torbarina, Sarić.


 SAMO ČETIRI BODA U 16 UTAKMICA


U čak 16 pokušaja u Prvoj HNL Zadar nikad nije pobijedio u Varaždinu. Štoviše, momčad sa Stanova u tim je nastupima uspjela samo četiri puta osvojiti bod, dok su “krojači” pobijedili 12 utakmica. Zadar se iz Varaždina vratio neporažen 22. ožujka prošle godine kada je i posljednji put gostovao u baroknom gradu. Bilo je to prvi put nakon 14 godina da su Zadrani u Varaždinu uspjeli ostati neporaženi.