Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U regati 55 plovila i 350 osoba

07.05.2012. 22:00
U regati 55 plovila i 350 osoba


Domaćini ove svjetski poznate regate, koja se održava od 5. do 12. svibnja, su Yacht Club Biograd na Moru i Marina Kornati Ilirije d.d. Sudionici regate su ekipe, predstavnici iz 28 zemalja svijeta


Poznata jedriličarska regata Engineering Challenge Cup 2012. startala je po drugi put iz Biograda na Moru. Domaćini ove svjetski poznate regate, koja se održava od 5. do 12. svibnja, su Yacht Club Biograd na Moru i Marina Kornati Ilirije d.d.
Sudionici regate su ekipe, predstavnici iz 28 zemalja svijeta, a svaka od njih zastupa jednu od svjetskih inženjering tvrtki. U ovogodišnjoj regati sudjeluju sa 55 plovila i 350 osoba. Ovo događanje organizirano je na četiri identične čarter flote te je započelo i završit će u Biogradu na Moru.
Naime, ruta uključuje Sali, PP Telašćicu, Veli Iž, Veli rat, a za vrijeme trajanja regate i posjet povijesnom gradu Zadru. Osim toga za sve sudionike domaćin biogradski Yacht Club, osigurao je prigodan program, hranu piće i zabavu uz živu glazbu.
Valja naglasiti da se ova tradicionalna regata održava već 19. godinu zaredom, a mjesto održavanja utrke odlučuje prošlogodišnji pobjednik. Kako je protekle 2011. godine, kada je održana u Marmarisu u Turskoj, pobijedio Key Heinrichs, odlučio je da iduća, to jest ovogodišnja ponovno bude u Biogradu na Moru.