Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za Radost stiglo 430 prijava

07.05.2012. 22:00
Za Radost stiglo 430 prijava


U Radost je pristiglo 430 prijava, u tijeku je njihovo razvrstavanje. Rano je govoriti o slobodnim mjestima, kad još nije poznato koliko je prijava za jaslice, a koliko za vrtić


U gradskim Dječjim vrtićima Radost i Sunce završile su prijave za upis djece u vrtiće i jaslice za novu 2012./2013. pedagošku godinu. Prijave su trajale od 23. travnja do 4. svibnja ove godine.
Dječji vrtići kojima je osnivač Grad Zadar, dakle Radost i Sunce, i ove su godine objedinili svoje natječaje, čime je izbjegnuto dupliranje prijava. Razlozi za objedinjavanje natječaja su ekonomičnost i transparentnost.
Prijedlog liste reda prvenstva upisa u dječje vrtiće bit će objavljen krajem lipnja na objektima i web stranicama dječjih vrtića te na službenim web stranicama Grada Zadra.
Prema riječima Biserke Belić, ravnateljice Dječjeg vrtića Radost, i Ane Dunatov, ravnateljice Dječjeg vrtića Sunce, u tijeku je razvrstavanje prijava. O njihovu broju ovisit će broj slobodnih mjesta u vrtićima.
– U Radost je pristiglo 430 prijava, u tijeku je njihovo razvrstavanje. Rano je govoriti o slobodnim mjestima, kad još nije poznato koliko je prijava za jaslice, a koliko za vrtić. Uglavnom, roditelji će krajem lipnja znati jesu li njihova djeca primljena u vrtić, kaže Biserka Belić, ravnateljica Radosti, koja ima devet područnih vrtića i to: Bili brig, Bokanjac, Grigor Vitez, Jadran, Vruljica, Pčelica, Galeb, Voštarnica i Višnjik.
U Suncu, koje kao i Radost, ima devet područnih vrtića, Ciciban, Smiljevac, Vladimir Nazor, Maslačak, Jazine, Duga, Ričine, Tratinčica i Kožino, broj prijava bit će poznat sredinom tjedna.