Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Formirat ćemo timove za palijativnu njegu

Autor: Ljiljana Jurjević

07.05.2013. 22:00
Formirat ćemo timove za palijativnu njegu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Dosadašnji župan dobro zna pravni aspekt vođenja županije, ali nije imao podrške u najbližim suradnicima, što je svakako otežavalo rad. Tu vidim svoju prednost jer moj tim u kojem su još Irena Devčić i Ivica Kostović može kompetentno voditi Županiju
Kandidat koalicije HSS-a, HSP-a i BUZ-a za zadarskog župana je dr. Rade Škarica, a njegovi zamjenici mr. sc. Irena Devčić i Ivica Kostović. Dr. Škarica ujedno je nositelj liste za Županijsku skupštinu, dok je Irena Devčić nositeljica liste za zadarsko Gradsko vijeće.
Koalicijska lista HSS-HSP-BUZ kandidirala Vas je za zadarskog župana. Koji je vaš program za Županiju?
– Poboljšanje investicijske klime i razvoj postojećih gospodarskih zona, razvoj županijske infrastrukture s posebnim naglaskom na rubne dijelove Županije, poticanje gospodarskog razvitka posebno na području malog i srednjeg poduzetništva, razvoj zelenog poduzetništva, razvoj turizma – posebno seoskog turizma te povezivanje proizvodnje hrane i turizma, formiranje mreže multidisciplinarnih timova za palijativnu njegu na razini lokalne zajednice, preventivni besplatni pregledi stanovništva po rizičnim skupinama i ugroženosti.  
Što zamjerate dosadašnjem županu, a što pročelnicima u Zadarskoj županiji?
– Zapravo o Stipi Zriliću imam dobro mišljenje, vrlo je radin, kao pravnik pozna dobro pravni aspekt vođenja Županije. Mislim da nije imao podrške u najbližim suradnicima, što je svakako otežavalo rad. Tu vidim svoju prednost, sa svojim suradnicima Irenom Devčić i Ivicom Kostovićem, nudimo tim koji može kompetentno pokriti sve aspekte vođenja Županije.
Je li, po vašem mišljenju plinofikacija Zadarske županije provedena po zakonu i što mislite uopće o tom projektu?
– To je jako dobar projekt, šteta što je ipak priključak za građane skup (govorilo se u početku o puno manjoj cijeni). Projekt je uredno izglasan u Županijskoj skupštini, nakon toga se u medijima moglo čuti i kritičkih glasova o navodnim nekorektnim radnjama.
Zašto ste se zapravo odlučili baviti politikom?
– Želja da doprinesem razvoju lokalne zajednice na neposredniji i intenzivniji način.