Janjetina s ražnja - gastrobrand

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Prepoznatljivo jelo benkovačkog područja

Povijest šireg prostora grada Benkovca prati se od vremena prodora rimske civilizacije, oko početka prvog tisućljeća života Liburna, kazao je u svom uvodnom slovu Vanja Čvrljak, direktor Turističke zajednice grada Biograda na otvaranju javne tribine u organizaciji zadarske Udruge turističkih vodiča Donat, održanoj u benkovačkoj Gradskoj knjižnici. Tribina se održala pod nazivom „Turistički potencijali benkovačkog kraja u sferi povijesno - kulturne baštine". Čvrljak je istaknuo bogatstvo prirodnih resursa benkovačkog kraja za razvoj turizma. Istaknuo je potrebu očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa. Sveučilišni profesor, Zdenko Brusić zborio je o gastrobrandu, dugoj tradiciji janjetine na ražnju.

Odgovor na pitanje kako poboljšati tržništvo prehrane i kako se približiti potencijalnim potrošačima dao je poznati agronom, sveučilišni profesor Ante Kolega Bage s temom: Tržništvo u poljodjelstvu. Putem videozapisa, profesor Marin Ćurković, ravnatelj benkovačkog Zavičajnog muzeja pojasnio je povijesnu ulogu benkovačkog kraja od početka do Domovinskog rata. Imamo puno zapisa, pisanih tragova, nalaza, sakralnih objekata, utvrda..., koje zorno prikazuju povijesno-kulturno bogatstvo benkovačkog kraja. To naše prirodno bogatstvo, uključujući i kulturno-povijesnu baštinu s ekoproizvodima treba na pravi i prepoznatljiv način valorizirati, zaključio je ravnatelj Ćurković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno