Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nekad ponos, danas ruševina

Autor: Josip Portada

07.05.2013. 22:00
Nekad ponos, danas ruševina

Foto: Josip PORTADA



Nakon što je poduzeće „Hoteli Pag” privatizirano, nova uprava je procijenila kako je hotel „Bellevue”, zbog loših sezona i visokih troškova održavanja, neisplativ. Hotel je prodan, ali ga novi vlasnik nije uredio, a nije ga ni održavao


Uskoro će se navršiti dvadeset godina od kada je napušten hotel „Bellevue” u Pagu, koji je dvadeset pet godina bio temelj paškog turizma. Hotel je izgrađen 1968. godine, imao je 370 kreveta, velik restoran i terasu na kojoj su se gotovo svake ljetne večeri održavali razni zabavni programi. Bio je u vlasništvu poduzeća „Hoteli Pag” i u njemu je za vrijeme turističke sezone bilo zaposleno oko 150 radnika.
No hotel „Bellevue” je od nekadašnjeg ponosa paškog turizma postao ruševina i veliki sanitarni i estetski problem. Nalazi se uz jednu od najprometnijih ljetnih šetnica na Vodicama i na Prosici i pored njega svakog ljetnog dana prođe nekoliko tisuća turista. Hotel „Bellevue” je propao jer se o njemu godinama nitko ne brine. Nakon što je poduzeće „Hoteli Pag” privatizirano, nova uprava je procijenila kako je hotel „Bellevue”, zbog loših sezona i visokih troškova održavanja, neisplativ. Hotel je prodan, ali ga novi vlasnik nije uredio, a nije ga ni održavao. S vremenom se urušio strop u prizemlju, stolarija u sobama i restoranu je propala, a oko hotela se nakuplja otpad. Mnogi smatraju da je jedino rješenje rušenje hotela, ali vlasnika se ne može prisiliti ni na rušenje ni na obnavljanje, jer neodržavanjem hotela nije prekršio zakon. O vlasniku ovisi što će biti s ostacima nekada najvećeg hotela na otoku Pagu.