Novinarstvo je klasična glazba

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Politolog i novinar Nenad Vertovšek mlade je polaznike upoznao s osnovama novinarskog umijeća

U masi informacija koje svakodevno bombardiraju sa svih strana, mladima se najčešće teško snaći i prepoznati koja informacija je vjerodostojna, a koja manipulativna. Upravo to bio je jedan od povoda organizacije novinarske radionice koju u Klubu mladih KLOOZ vodi diplomirani politolog i novinar Nenad Vertovšek.

- Danas svi govore o medijima, a zaboravlja se novinarstvo pa su mediji postali samo "fancy" ime za ono što bi ustvari trebali biti i predstavljati. U novinarstvu se zna što je struka, profesija, a u medijima se to izgubilo, kaže Vertovšek koji se već 25 godina bavi ovakvim i sličnim edukacijama mladih.

Novinarska radionica naišla je na odličan odaziv mladih koji će kroz četiri dana, koliko traju radionice, učiti o funkciji informiranja i manipuliranja, razliku između vijesti i događaja, jeziku medija, etici novinarstva, kritičkom mišljenju, budućnosti medija, ličnostima poput Noama Chomskog i Georgea Orwella, reklamama i slično.

Radionice će mlade polaznike upoznati s osnovama novinarskog umijeća, razgovarat će o etici i odgovornostima novinara te proći kroz simulaciju izvještavanja tijekom čega će se i sami okušati u ulozi novinara.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)