Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Provest ćemo kompletnu reviziju poslovanja biogradske Gradske uprave

Autor: Ljiljana Jurjević

07.05.2013. 22:00
Provest ćemo kompletnu reviziju poslovanja biogradske Gradske uprave

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ne želimo iznositi nikakva obećanja osim da ćemo provesti kompletnu reviziju poslovanja biogradske Gradske uprave i naši sugrađani će biti obaviješteni o stvarnom stanju financija u Biogradu, kaže dr. Ivan Babara


Doktor dentalne medicine, 40-godišnji Ivan Babara nezavisni je kandidat za gradonačelnika Biograda i nositelj nezavisne liste “Biograd zaslužuje bolje”. Dr. Babara ima privatnu stomatološku ordinaciju u Biogradu, obiteljski je čovjek, a evo zašto se odlučio baviti politikom i što ga je potaklo da na ovim lokalnim izborima aktivno sudjeluje.
– Kao visokoškolovana osoba odlučio sam da nije dovoljno ostati u zavjetrini svoga mirnog i sigurnog života, nego kao odgovorna osoba čovjek mora znati iznijeti svoje mišljenje u smislu dobrobiti sredine u kojoj živi, jer kako je davno rečeno: “Pametni ljudi mijenjaju svijet, a mudri sebe”.
Postoji li neki konkretan povod za vaš politički angažman na predstojećim lokalnim izborima?
– Postoji. Konkretan povod, odnosno kap koja je prelila čašu, bila je odluka Gradskog vijeća Biograda od 9. travnja 2013. godine, odnosno zadnje sjednice vijeća u ovom mandatu, da se rebalansom proračuna smanje sredstva za izgradnju knjižnice. Iako je na Vijeću od 8. studenoga prošle godine izglasano da se osiguraju sredstva za knjižnicu, ovim zadnjim rebalansom sredstva u iznosu od 4.750.000,00 kuna dodijeljena su za sanaciju poslovne zgrade stare škole za potrebe privatne Visoke škole za menadžment iz Zaprešića. A za našu knjižnicu su sredstva smanjena za 3,5 milijuna kuna. To je kastastrofa! Koje to gradsko vijeće iz proračuna svoga grada uzima sredstva knjižnici da bi ih usmjerili za potrebe privatne visoke škole iz Zaprešića?!
Što vas još smeta u radu biogradske gradske uprave?
– Državna revizija utvrdila je da je na usluge promidžbe u 2011. godini potrošeno 2.427.392,00 kuna, na intelektualne usluge 1.675.844,00 kuna, a na reprezentaciju 638.704,00 kuna. Smatram da su navedeni troškovi neprihvatljivi u doba najveće ekonomske krize. Te troškove ćemo srezati, a neke i potpuno anulirati, tu mislim na intelektualnu usluge. Usporedbe radi, roditelji u Biogradu danas plaćaju vrtić 700 kuna, a mi ćemo težiti da u našem mandatu tu cijenu svedemo na nulu. I još nešto, Biograđani plaćaju komunalije po potrošnji čime je domicilno stanovništvo kažnjeno u odnosu na vikendaše. To ćemo promijeniti i uvest ćemo plaćanje paušala po mjerilu.
Što obećavate Biograđanima ukoliko izaberu vas za gradonačelnika i vašu listu za gradsko vijeće?
– Ne želimo iznositi nikakva obećanja, osim da ćemo provesti kompletnu reviziju poslovanja biogradske Gradske uprave i naši sugrađani će biti obaviješteni o stvarnom stanju financija u Biogradu.