EKSKLUZIVNO: Karamarko na sastanku u Benkovcu mirio Vrsaljka i Kutiju

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Barem prema izjavama nakon zajedničkog sastanka županijskog i gradskog odbora HDZ-a Benkovac, zakopane su ratne sjekire na relaciji dogradonačelnik Svemir Vrsaljko i gradonačenik Branko Kutija.

Sukob je izbio u veljači ove godine nakon podjele u HDZ-u Benkovac, raspuštanjem gradske organizacije te imenovanjem povjerenika. Struja koju predvodi nekadašnji ratni zapovjednik "Poskoka" Svemir Vrsaljko optužila je gradonačelnika i saborskog zastupnika Branka Kutiju da više vremena posvećuje svojim saborskim obvezama nego radu na terenu na kojem je situacija više nego nezavidna. Zbog toga se jučer u vatrogasnom domu u Benkovcu okupila krema županijskog HDZ-a na čelu s Božidarom Kalmetom.

- Nakon ovog sastanka vratio se mir u Benkovac. Iz njega izlazimo jači nego što smo bili, rekao je Kalmeta kojem je očito laknulo nakon što je na sastanak došao primjetno nervozan.

Kako i ne bi kad je glavna zvijezda sastanka bio predsjednik stranke Tomislav Karamarko koji je stigao u pratnju Milijana Brkića. Karamarko je osjetio koliko je HDZ-u važan Benkovac te je saslušao argumente obiju strana. Naime, diskusija je na trenutke bila vrlo žučna, a u njoj je prednjačio Svemir Vrsaljko tonom kojim je pokušavao prikazati ozbiljnost situacije u Benkovcu. Iako su vrata bila zatvorena, na trenutke se rasprava mogla čuti kroz otvorene prozore, gotovo kao u izravnom radijskom prijenosu. No nakon sastanka je Karamarko na pitanje je li završilo dijeljenje u HDZ-u Benkovca odgovorio:

- U HDZ-u Benkovac događaju se normalni procesi, kao i u ostalim organizacijama koje čine živi ljudi. Negdje imate neke podijeljenosti, više ili manje ili ih negdje uopće nemate. To nailazi periodički. Tu imamo problem koji nije prevelik i koji ćemo mi sanirati, rekao je na početku prvi čovjek HDZ-a.

Karamarko se složio s tvrdnjama koje su se mogle čuti u kuloarima prije benkovačkog "summita" da sad, prije izbora, nije vrijeme za podizanje unutastranačkih tenzija dodajući da upravo zbog toga i obilazi stranačke organizacije u kojima treba poboljšati rad.

- Benkovac nam je preznačajan, kao uostalom i cijeloj Zadarskoj županiji, i tu nećemo popuštati. Benkovačka organizacija ima odličan fundament i sjajne ljude koji se samo trebaju malo posložiti. Ja kao predsjednik stranke ne mogu zauzimati neku od strana u sukobu. Ako postoje diferentne skupine, moram ih približiti jedne drugima. U Benkovcu smo sad upravo na najboljem putu i mislim da finiširamo taj proces, dodao je Karamarko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno