Glasovac se želi u Zadru posvetiti stranačkim aktivnostima

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Sabina Glasovac jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade razriješena dužnosti pomoćnice ministra za odgoj i obrazovanje na osobni zahtjev. S mjesta pomoćnice odlazi već danas te se vraća u Zadar, izvijestili su iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

- Donijela sam ovu odluku motivirana osobnom željom da se vratim u Zadar gdje ću se više posvetiti sve brojnijim i zahtjevnijim stranačkim aktivnostima i zadacima koji me očekuju kao predsjednicu zadarskog SDP-a, naglašava Sabina Glasovac dodajući kako neće koristiti zakonsko pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice dužnosničke plaće već  će aktivirati sporazum kojim se vraća na svoje staro radno mjesto u školi - Gimnaziju Franje Petrića. To mjesto Glasovac je napustila nakon prošlih parlamentarnih izbora kada je imenovana za savjetnicu tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, a potom je postala i zamjenica ministra.

Ministar Vedran Mornar izjavio je kako razumije i uvažava njezinu odluku.

- Sabina je bila pouzdan suradnik. Smatram da je postupila pošteno i korektno tražeći razrješenje, svjesna da se uz obaveze u stranci neće u potpunosti moći posvetiti poslovima u Ministarstvu, istaknuo je Mornar.

Glasovac je zahvalila svim suradnicima, partnerima i novinarima na uspješnoj suradnji koju su imali, a posebno ministru Mornaru na vodstvu i razumijevanju. Istaknula je kako je uvjerena da će se svi planirani projekti realizirati, a i nastaviti, posebice oni najvažniji - kurikularna reforma.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
kasno se vraćate, SDP u ZD je propala stranka! Žao mi je , nešto ne štima...Gdje su vam maladi'? Zaspali?
Slika korisnika malipingo
Još jedna predsjednica koja je vodila gradski ogranak stranke a živjela u Zg.Lijepo,rezultati se vide i po komentaru Zdpartizana. Mislim da je ovaj povratak dobra stvar za ministarstvo a loša za gimnaziju i šire.
Slika korisnika Satruncica Buco
Pa jasno je, Partija ju je delegirala da radi na dobrom plasmanu SDP u Zadru, što je naravno nemoguća misija. Neka radi slobodno ali zašto bi ju čekalo radno mjesto? Imamo mladih profesora koji nisu političari, njima dajmo mjesta, a Sabinicu neka uhljebi SDP (ako može) negdje u svojim krajevima npr rijeci???
Slika korisnika huligan
žalosno je da ovakva osoba radi u prosvjeti