Oprez na cesti, u tri dana vikenda čak 22 prometne nesreće!

Slika korisnika valentinam
Akcija Vikend
Suzana BANDIĆ
Na cesti u Bibinjama stradao je motociklist

U nedjelju oko 23 sata u Ulici Put Solina u Biogradu, 48-godišnji vozač je upravljao škodom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Proteklog vikenda  policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 682 vozila i vozača, a poduzeli su 227 represivnih mjera.

Alkotestiran je 101 vozač od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola, 109 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 34 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 15 vozača nije poštivalo prometni znak, po sedam je vozilo bez vozačke dozvole i  upravljalo u vrijeme zabrane, četiri vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje, tri vozača su nepropisno pretjecala po dva su vozila zatečena bez tehničkog pregleda i registracije i dva su prošla kroz crveno svjetlo.

Iz prometa su isključena 22 vozača i 2 vozila. U tom su se vremenu dogodile 22 prometne nesreće, u kojima su tri osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno