Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grad ulaže 150 tisuća kuna u nove kamene ploče

08.05.2019. 10:42
Grad ulaže 150 tisuća  kuna u nove kamene  ploče


Iz Grada Zadra su 26. travnja objavili kako je pokrenut postupak jednostavne nabave u predmetu „Sanacija kamenih ploča gazišta  oko bazena na otvorenom kupalištu Kolovare“. Krajnji rok za dostavu  ponuda bio je 2. svibnja 2019.
Od pročelnice Odjela za kulturu i sport Dine Bušić saznajemo kako se  javio samo jedan ponuđač, i to tvrtka Stipčević d.o.o. s ponudom od  147.136,00 kuna + PDV, što je ponuda unutar procijenjene vrijednosti od  150.000 kuna. Rok za izvođenje radova je 30 dana od potpisivanja ugovora, stoji u odgovoru pročelnice Bušić.
– Za Grad Zadar je uređenje bazena jedan od prioriteta kako bismo  građanima omogućili neometan i što ugodniji boravak na bazenu, zbog  čega i radimo sanaciju u okviru financijskih mogućnosti u ovoj godini.  Ovim radovima prethodilo je uređenje prilazne staze za invalide te su pri  kraju i radovi novih stepenica od inoxa za ulazak u more te stepenica na  skakaonici, odgovorila je Bušić.
Ravnatelj Javne ustanove "Zadarski sport" koja upravlja sportskim objektima Zadra, među kojima i bazenom na Kolovarama, kazao je kako je  bilo i vrijeme da se ploče oko bazena počnu sanirati jer su u jako lošem  stanju.
– Dosta je tih kamenih ploča oštećeno, a ispod njih je i jedan odvod  koji se uslijed tih puknuća ploča začepio zbog čega dolazi do nakupljanja vode pa se ljeti na kupalištu često osjeća neugodan miris upravo iz  tog razloga. Zaista je bilo potrebno početi sa sanacijom, iako imam informaciju da će se ove godine osigurati sredstva samo za zapadnu, a dogodine i za preostale tri strane kupališta, kazao je Dilber dodajući kako  su kamene ploče zadnji put sanirane prije 13 godina.
– Smatram da je popularno kupalište zaista zaslužilo obnovu, kazao je  Dilber dodajući kako „Zadarski sport“ svake godine kupalište priprema  za kupališnu sezonu, poduzimajući one najosnovnije radove poput  čišćenja i pripremanja terena za sportske aktivnosti.