Napeto natjecanje lošim vremenskim uvjetima unatoč

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
7. DIVE IN CUP Okupili se podvodni ribolovci iz 8 zemalja
Nagradu za najmlađeg natjecatelja ponio je Josip Mustapić, a nagradu za najstarijeg natjecatelja uzeo je Neven Rajić. Nagradu za najveću ribu natjecanja uzeo je Mate Barešić koji je ulovio ugora teškog čak 16.1 kg, dok je Stefano Claut ulovivši kavalu tešku 2.6 kg pokupio nagradu za najvrijedniju ribu natjecanja
Facebook SRD HARPUN
Čim je dan znak za start, ribolovci su se raštrkali po zoni

SRD Harpun 7. Dive In kup organizirao je u subotu, 04.  svibnja 2019. godine, u širem zadarskom akvatoriju usprkos ekstremno  lošim vremenskim uvjetima. Već u noći počela je lagana kiša kojoj se  ubrzo pridružila i grmljavina. To međutim nije omelo natjecatelje da isplove na more u potrazi za ribom. Cipar, Italija, Crna Gora, San Marino,  Slovenija, Hrvatska i po prvi puta Tunis i Rusija imali su svoje predstavnike na ovom natjecanju.

Čim je dan znak za start, ribolovci su se raštrkali po zoni, međutim,  uz ovako ekstremne uvjete teško je bilo predvidjeti konačan ishod jer  se riba u ovakvim uvjetima povlači u dubinu i mijenja boravište, pa je  sav pregled terena koje su ekipe poduzele u prethodnim danima postao upitan. Unatoč tome kao i svaku godinu uhvaćeni su prekrasni  primjerci trofejnih riba, od strane vrhunskih ribolovaca koji su pristupili natjecanju.

Jugo na povratku

Prve vijesti, koje stižu oko sat vremena nakon početka natjecanja, govore da se ipak dobro lovi riba, što daje nadu da će natjecanje ipak biti  napeto. Oko dva sata pred završetak natjecanja odjednom je počelo  puhati jako jugo, dodatno otežavajući uvjete na moru. Najviše je problema uzrokovalo na povratku, s obzirom da su već umorni natjecatelji  morali ići okomito na valove da bi stigli do mula ispred Famous Beach&Grill bara gdje je zakazano vaganje, ručak, proglašenje pobjednika i  after party. Imajući to u vidu, natjecateljima je omogućeno dodatno  vrijeme za povratak. Tek kad su se svi sretno vratili i privezali brodove,  vaganje i razrješenje pitanja pobjednika moglo je početi. 

Paralelno s vaganjem dijelile su se i nagrade koje su omogućili sponzori: Dive In, SeaHelp, Humminbird, Vinarija Benčić, Fost Novi, Vaga  Servis, Vina Glavica, Arbacommerce, Extremo, CISS shop, Granda,  Printshop, Meister, Subcraft, Santa i RedBull. 

Nagradu za najmlađeg natjecatelja ponio je Josip Mustapić, a nagradu za najstarijeg natjecatelja uzeo je Neven Rajić. Nagradu za najveću  ribu natjecanja uzeo je Mate Barešić koji je ulovio ugora teškog čak 16.1  kg, dok je Stefano Claut ulovivši kavalu tešku 2.6 kg pokupio nagradu  za najvrijedniju ribu natjecanja. 

Dobra najava Svjetskog prvenstva 2020.

Valja posebno istaknuti nastup ekipe iz Tunisa, predvođene njihovim  državnim prvakom Khaledom Ghomrassijem koji je iz daleke Afrike stigao u Zadar čak 8 dana prije samog natjecanja i pretraživao ribolovnu  zonu. Na kraju su ulovili 4 validne ribe i pretekli mnoge domaće ekipe.  Zapažen je i nastup ciparskih lovaca, koji su poznati kao izuzetni "dubinaši", tjelesno jako spremni i sposobni loviti više sati preko 40 metara  dubine. Međutim, protiv Dive In Croatia de Periska, u sastavu Mate Barešić i Luka Fatović, ovaj put nitko nije imao šanse. Velike kavale, šarag  od 1.3 kg, škrpina od 2.3 kg, već spomenuti ugor, ukupno 25 validnih  riba jednostavno su bile previše za sve ostale. 

Ovaj kup dobra je najava Svjetskog prvenstva za klubove koje će SRD  Harpun organizirati 2020. godine u Zadru, a domaći podvodni ribolovci  imat će priliku isprobati zadarski akvatorij na natjecanju još jednom  prije toga - u drugoj polovici lipnja kad se održava ekipno državno prvenstvo.

 
 

Poredak

Na kraju, vaga je rekla sljedeće:
1. Dive In Croatia de Periska (Barešić, Fatović, Musulin) - 46.865 bodova
2. Doktori (Reinić, Buratović, Babić) - 24.745 bodova
3. Strožanac (Kesić, Pavić, Sokol) - 21.295 bodova
4. Team Podemos (Claut, Croselli, Bisulli) - 20.690 bodova
5. DSNM Volosko 1 (Kamenski, Tomić, Žic) - 16.855 bodova
 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno