Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vedran Ikić zadržan u pritvoru

08.05.2019. 14:44
Vedran Ikić  zadržan u  pritvoru


Zadarska policija u srijedu ujutro je izvijestila kako su djelatnici Odjela općeg kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad  44-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za  pomoć počinitelju nakon izvršenja  kaznenog djela.
Saznajemo kako je riječ o Vedranu Ikiću nad kojim je nedavno pokrenuta istraga zbog pomaganja Denisu Paraću koji je smrtno stradao 6.  travnja u Ulici Hrvatskog sabora bježeći na motociklu od policije.  U PU  zadarskoj su nam tada rekli kako je u tijeku  istražni postupak prometne  nezgode u kojoj je poginuo 41-godišnjak kako bi se utvrdile sve okolnosti  ove prometne nesreće. Kako je Parać poginuo vozeći  Ikićev motocikl, pokrenuta je istraga okolnosti ovog dođaja, odnosno je li Ikić skrivao Paraća  do njegove pogibije tog 6. travnja. Obavljen je i pretres njegove kuće. No,  nakon obavijesnog razgovora pušten je kući, ali je istraga ipak nastavljena, s obzirom da je Ikić jučer priveden i potom zadržan u pritvoru. Naime, provjerom ovog događaja jučer popodne saznajemo kako je sudac  istrage Županijskog suda u Zadru donio odluku o istražnom zatvoru u  trajanju od 30 dana.
U policiji navode kako se u ovom postupku Ikića konkretno tereti da je  pomagao počinitelju kaznenog djela, na način što je dao na raspolaganje  svoje vozilo  počinitelju koji je tada bio u bijegu.
– U sklopu kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja kako je  44-godišnjak krajem prošle i početkom ove godine, a  najmanje mjesec  dana prije 6. travnja 2019. godine ustupio svoj motocikl na korištenje i  na taj način omogućio lakši bijeg i skrivanje osobi za kojom je policija  tragala. Uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, navodi policija. 
Ikić, inače bivši policajac, dosad je prijavljivan za više kaznenih i prekršajnih djela, narušavanja javnog reda i mira te fizičke napade. Njegov  prijatelj, pokojni Denis Parać bio je također čest počinitelj kaznenih djela, poput neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali je  bio pod istragom i zbog napada u kojemu je početkom prošle godine  bačena bomba u dvorište  obiteljske kuće odvjetnika Augustina Sudinje u  Sukošanu te su pucanjem iz vatrenog oružja izrešetani ispred kuće parkirani njegov automobil i fasada kuće.