Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čisti se terasa kafića na Puntamici

08.05.2020. 13:32


»Metlu u ruke i meti«, mnogima ova rečenica zvuči kao pokora, ali ugostitelji ovih dana metlu uzimaju s radošću jer to označava kraj zabrane radova i početak otvaranja ugostiteljskih objekata. Tako smo jučer ujutro na Puntamici zatekli Ivana i Darija koji su čistili terasu jednog kafića te se pripremali za ponedjeljak.
– Otvaramo u sedam sati, ali još dosta toga ne znamo. Naime, ne znamo hoćemo li imati pauzu između dvije smjene kao trgovine te koliko stolovi moraju biti udaljeni. To bismo trebali saznati danas, rekli su nam mladići koji su se spremno uhvatili posla kako bi mogli dočekati prve goste nakon zatvaranja zbog koronavirusa. ​Ne zna se tko je više nestrpljiv – ugostitelji koji će konačno početi s radom ili gosti koji će opet moći ispijati kavicu, naravno na dovoljnoj fizičkoj udaljenosti.
– Konobari će nositi rukavice i maske, ali gosti neće morati. Također, razmak između stolova ćemo povećati kako bismo poštovali sve propise te se neće smjeti sjediti u unutrašnjem dijelu, rekli su nam sugovornici.
Poznavajući naše sugrađane i njihovu ljubav prema kavi te sjedenju u kafićima, nije upitno kako će u ponedjeljak ujutro velik dio gradskih štekata opet biti pun, naravno, onoliko koliko to mjere dopuštaju te će zaljubljenici u prepoznatljiv dalmatinski ritual – ispijanje kave, konačno doći na svoje.