Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pomoć ugostiteljima u svibnju, lipnju i srpnju

08.05.2020. 19:19


Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite ukinuo mjeru zabrane rada, od 11. svibnja isključivo za ugostiteljske objekte koji s radom mogu početi samo ako imaju ugostiteljske terase na kojima mogu osigurati dovoljnu fizičku udaljenost između stolova i prisutnih gostiju, predstavnici grada održali su sastanak s predstavnicima cehovskih udruga na kojem su dogovorili produljenje gradskih mjera za ugostitelje na svibanj, lipanj i srpanj. Pred novo Gradsko vijeće gradonačelnik Branko Dukić obrazložio je novu odluku koju će predložiti vijećnicima.
– Prvi u Hrvatskoj smo i prije zabrane rada od strane državnog i županijskog stožera reagirali na zahtjev ugostitelja i oslobodili ih plaćanja za gradske prostore i javne površine. Ovo je situacija u kojoj moramo stalno komunicirati i podnijeti teret zajedno i s naše strane će tako biti i dalje. Za svibanj i lipanj donosimo odluku o odgodi plaćanja, a za to vrijeme ćemo pratiti razvoj situacije i aktivnosti ugostitelja, istaknuo je gradonačelnik Dukić dodajući kako je upitno koliko će ugostitelja, s obzirom na ograničenja, manji broj ljudi u gradu i još uvijek nepostojanje turističkih aktivnosti, otvoriti i s kakvim intenzitetom raditi.
– Već danas je izgledno da će u svibnju minimalan broj njih imati značajnije aktivnosti te ćemo oslobođenje od naplate produljiti i za svibanj, a kroz odgodu plaćanja za lipanj i srpanj uzet ćemo dodatno vrijeme u kojem ćemo pratiti situaciju i kroz stalnu komunikaciju gradskih službi s ugostiteljima doći do najboljeg rješenja. Naravno da nam je želja da svi što prije krenu raditi u punom kapacitetu i da nastave plaćati svoje obaveze u cijelosti, no do tad moramo biti solidarni te ćemo u daljnjem periodu prvo kroz oslobođenje te odgodu plaćanja, a onda ovisno o razvoju situacije, kroz popuste ili daljnja oslobođenja reagirati prema ugostiteljima, zaključio je gradonačelnik Branko Dukić.