Teniska infrastruktura značajna za tenisače, ali i za sportski turizam

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na Višnjiku - od zapuštene ledine do teniskog kompleksa
U mnogim razgovorima s našim partnerima iz Hrvatskoga teniskoga saveza i drugim subjektima došli smo do spoznaje i do zaključka da će kompleks biti potpun nakon što se projektira i podigne objekt koji će, uz ostalo, uključivati tribine, potom servisni prostor za sve što tenisu treba, svlačionice i druge sadržaje. U sklopu razvojnoga plana ŠC-a Višnjik nalazi se i taj segment, kazao je Karlović
SC VISNJIK
Teniski kompleks na Višnjiku

Na stranicama ŠC-a Višnjik objavljeno je kako je zapušteni prostor preobražen u teniski kompleks koji još krije i potencijal u smislu sportskog turizma.
Naime, teniski kompleks u Športskom centru Višnjik, koji čine sedam zemljanih terena od kojih je jedan središnji, te tri s betonskom podlogom, jedan je od tri najveća u Hrvatskoj. No, prema funkcionalnosti nedvojbeno je - na prvom mjestu!

Uloženo je oko 15 milijuna kuna

- Ovaj teniski kompleks, kad je o natjecanjima riječ, omogućuje održavanje i profesionalnih turnira na zemljanim terenima, te međunarodna juniorska natjecanja najvišega stupnja na trima betonskim terenima jer kompleks kao takav zadovoljava kriterije ITF-a, kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
Valja se podsjetiti da je nukleus ovoga teniskoga kompleksa glavni zemljani teren.
- Od trenutka kad smo nakanili kandidirati se za domaćinstvo i organizaciju polufinala Davisova kupa Hrvatska – SAD (meč je održan u rujnu 2018., pr. a.) do toga je meča bilo 28 dana. Od zapuštene ledine prostor je pripremljen, podignut je teren, postavljene tribine i u koordinaciji s Hrvatskim teniskim savezom, te u suradnji s mnogim subjektima, odrađeno sve što je bilo potrebno, a meč je prošao sjajno. I rezultatski za Hrvatsku (pobjeda nad SAD 3:2, poslije u finalu hrvatska pobjeda nad Francuzima i trijumf u Davisovu kupu, pr. a.), a u promidžbenom kontekstu za Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku fantastično. To je stajalo osam milijuna kuna i sve je podmireno iz sponzorskih izvora, naglasio je Karlović podsjetivši kako su nakon toga meča uslijedili dalji radovi i dovršeni su i opremljeni, te stavljeni pod rasvjetu zemljani tereni, a jedan dio prostora određen je i za tri terena s betonskom podlogom.
- Sve smo dogovarali i koordinirali s HTS-om, a projekt su podupirali i Grad Zadar, te Središnji državni ured za šport. U sve terene, opremu i ono što je do sad napravljeno, uključujući Davisov kup, uloženo je oko 15 milijuna kuna, istaknuo je Karlović dodajući kako je nedavno završena većina radova na trima terenima s betonskom podlogom. Potrebno je ugraditi još dio opreme čija je nabavka u ingerenciji Grada Zadra, pa kad i to bude dovršeno, moći će se na tim terenima i trenirati i igrati.

Trebat će još neki zahvati

- Ova teniska infrastruktura veoma je značajna za brojne tenisače, rekreativce ili natjecatelje, iz Zadra, naše županije, Dalmacije i cijele Hrvatske. Na njoj će biti moguće u velikom dijelu godine održavati različite aktivnosti. Od turnira, preko kampova, priprema i slično. Nadasve je značajno što će kompleks omogućiti i razvoj sportskoga turizma jer Zadar ima pogodnu mikroklimu, te ostale uvjete, poput dobre prometne povezanosti i sadržaje koji su za to nužni. Realno, kad budu u kontekstu bitke protiv koronavirusa stvoreni uvjeti, možemo očekivati dolazak u Zadar i određenoga broja etabliranih tenisačica i tenisača jer će ovdje imati povoljne uvjete za realizaciju svojih planova i programa, kaže Karlović naglasivši kako će teniski kompleks, da bi dosegao optimalni standard, trebati još neke zahvate.
- U mnogim razgovorima s našim partnerima iz Hrvatskoga teniskoga saveza i drugim subjektima došli smo do spoznaje i do zaključka da će kompleks biti potpun nakon što se projektira i podigne objekt koji će, uz ostalo, uključivati tribine, potom servisni prostor za sve što tenisu treba, svlačionice i druge sadržaje. U sklopu razvojnoga plana ŠC-a Višnjik nalazi se i taj segment, a po njegovoj realizaciji bit će stvoreni uvjeti za uspostavljanje i kontinuirano održavanje teniske akademije. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)