Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gimnaziju pohađati u svome gradu

Autor: Mile Marić

07.06.2009. 22:00
Gimnaziju pohađati u svome gradu

Foto: Mile MARIĆ



Predstavljajući program i zanimanja koja se mogu steći u Srednjoj školi kneza Branimira, ravnatelj se posebno osvrnuo na program gimnazije, te istaknuo da učenici s ovih prostora apsolutno nemaju potrebu pohađati gimnaziju u nekim drugim gradskim sredinama


Na završetku svake školske godine Srednja škola kneza Branimira Benkovac organizira prezentaciju svoje škole kojom učenicima osmih razreda želi predstaviti što sve ova škola nudi u srednjoškolskom obrazovanju – programe, mogućnosti obrazovanja i usluge, kako bi učenici lakše donijeli odluku kamo nakon završenog osmoškolskog obrazovanja.
Kako je istaknuo ravnatelj škole Josip Peran, tu važnu odluku učenici moraju donijeti sami. Svi ostali su tu kako bi im pripomogli u procesu odlučivanja.
Predstavljajući program i zanimanja koja se mogu steći u Srednjoj školi Kneza Branimira, ravnatelj se posebno osvrnuo na program gimnazije, te istaknuo da učenici s ovih prostora apsolutno nemaju potrebu pohađati gimnaziju u nekim drugim gradskim sredinama.
U gimnazijskom programu ove škole, navodi Peran, rade najkvalitetniji i odlično motivirani profesori.
– To dokazuju i rezultati koje učenici škole ostvaruju kako na županijskim, tako i na državnim natjecanjima. Nadalje, odlični su pokazatelji i rezultati koji su naši učenici ostvarili na nacionalnim ispitima. Stoga nema straha, a ni potrebe “srljati” prema nekim drugim školama za navedeno zanimanje, kazao je Peran.
Osim kroz redovnu nastavu, učenicima gimnazije omogućeno je da kroz druge oblike organizacije nastave kao što su izborna i fakultativna nastava, steknu dodatno obrazovanje za ona područja i one predmete koje planiraju studirati.
Tijekom prezentacije svoje škole ravnatelj je istaknuo da će učenici ove škole zasigurno položiti državnu maturu i nastaviti se obrazovati na fakultetima kojima žele. Nadalje, škola nudi vrlo zanimljiv program za zanimanje ekonomist, a za učenike koji imaju sklonost prema tehničkim znanostima preporuča se vrlo atraktivno zanimanje računalni tehničar u strojarstvu. Učenike koji imaju ostvaren lošiji uspjeh mogu upisati trogodišnje strukovno zanimanje za prodavača, tokara, automehaničara, instalatera centralnog grijanja i instalacija, klesara, keramičara i zidara. Peran je istaknuo i da Srednja škola kneza Branimira Benkovac ima nešto niži bodovni prag za upis u odnosu na druge škole u okruženju.
Nakon prezentacije učenicima su podijeljene tiskane brošure o Srednjoj školi Benkovac.