Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Odrastanje indigo generacije

Autor: Petra Mičić

07.06.2009. 22:00
Odrastanje indigo generacije

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Neki od novorođenih nove generacije, s karakteristikama indigo ili kristalne djece, samim dolaskom na svijet nose gusto emocionalno tijelo, bol i golemi kolektivni teret tuge i patnje. Takva djeca su osjetljiva na sve što je kod njihovih roditelja emocionalno neriješeno kao i na zračenje negativnih emocija svih osoba s kojima dolaze u kontakt, kazala je Herceg
Udruga “Indigo kristalni most” organizirala je predavanje pod nazivom “Odrastanje indigo generacije”, koje je održano u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u petak 5. lipnja, a predavačica je bila prof. def. Katica Buljan Herceg.
 – Neki od novorođenih nove generacije, s karakteristikama indigo ili kristalne djece, samim dolaskom na svijet nose gusto emocionalno tijelo, bol i golemi kolektivni teret tuge i patnje. Takva djeca su osjetljiva na sve što je kod njihovih roditelja emocionalno neriješeno kao i na zračenje negativnih emocija svih osoba s kojima dolaze u kontakt.
Bit je u tome da je indigo djeci i ono neopipljivo i nevidljivo jednako stvarno kao i vidljivo, kazala je predavačica Katica Buljan Herceg.
Indigo djeca su najčešće neprepoznata, osobito ako rano dobiju neku od dijagnoza koje su u rasponu od autizma do hiperaktivnog poremećaja.
Zbog iskustva iz ranog djetinjstva mogu razviti duboki osjećaj ranjivosti, ugroženosti, usamljenosti i nepripadanja ovom svijetu.
 – Rad s drugima otvarao mi je nebrojena pitanja i iskustvo me vodilo do same granice života i smrti, a duhovni uvidi pokrenuli su životno važne procese i sva moja iskustva objedinili u jednistveni terapijski pristup, odnosno terapiju regulacije biopolja, naglasila je Katica Buljan Erceg.
Tretmanom regulacije biopolja tijelo se uvodi u stanje dubokog opuštanja i odmora, pri čemu troši 20 posto manje kisika nego li tijekom dubokog sna. Uravnotežuju se moždane aktivnosti i pokreće proces tjelesne samoregulacije.
Udruga Indigo kristalni most osnovana je 2004. godine s ciljem širenja informacija i pomaganja velikom broju djece i mladih koji su izlazili iz okvira pomoći postojećih institucija, a sredstva za osnovno terapijsko djelovanje, udruga je osigurala sama.