Stankovci - najuspješnija poduzetnička zona

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
stankovci_zona
Adam VIDAS
Najuspješnijom poduzetničkom zonom proglašena je stankovačka

U sklopu 13. savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku su dodijeljene nagrade najuspješnijim poduzetnicima u malom gospodarstvu. Zadarska županija ne može se na žalost pohvaliti nagrađenom tvrtkom u temeljnim kategorijama (niti bilo koja u Dalmaciji) ali su Stankovci, Srednja škola kneza Branimira Benkovac donekle osvjetlali obraz.

Uoči podjele nagrada sudionike savjetovanja pozdravio je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec koji je naglasio da je rješavanje problema likvidnosti prioritet Vlade te dodao kako će to omogućiti i izdane obveznice. U ovoj godini u proračunu je osigurano 340 milijuna kuna za mala i srednja poduzeća te obrt, kao i 60 milijuna kuna za poticanje i osiguravanje njihove međunarodne konkurentnosti.

U kategoriji mikro poduzetnika najuspješnijim je proglašeno poduzeće Kotlar iz Đurđevca. Riječ je o poduzeću s 26 radnika koje se bavi obradom i presvlačenjem metala.

Najuspješniji mali poduzetnik je poduzeće Bali iz Donje Dubrave u Međimurju koje ima 82 zaposlenih, a proizvodi odjeću i donje rublje.

U kategoriji srednji poduzetnik nagrađen je varaždinski Marlex. To poduzeće zapošljava stotinjak radnika, a proizvodi PVC i aluminijsku stolariju koju prodaje i u europskim zemljama.

Najuspješnijom poduzetnicom proglašena je Jasna Ivanek, direktorica tvrtke Triko iz Iloka koja se bavi proizvodnjom i prodajom trikotaže.

Za najuspješnijeg mladog poduzetnika izabran je Željko Jakopec, direktor čakovečkog poduzeća Bat koje proizvodi razne metalne predmete, instalacijsku opremu, bavi se i građevinskim poslovima, a zapošljava oko 60 djelatnika.

Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca za proizvodnju kontejnera za prešanje otpada proglašen je najinventivnijim poduzetnikom.

U kategoriji mikro izvoznika najuspješnija je Zlatarnica Križek, a najuspješniji mali izvoznik je Hygras iz Rovinja, tvrtka koja izvozi oko 80 posto svojih proizvoda - metalnih nosača za suhomontažnu gradnju.

Za najuspješnijeg srednjeg izvoznika izabrana je tvrtka Heplast pipe iz Preloga koja proizvodi plastične cijevi za plinske, vodovodne i kanalizacijske sustave.

U kategoriji zadruga najuspješnijom je proglašena zanatska zadruga Kuna-Gora iz Pregrada koja okuplja 22 obrtnika različitih djelatnosti, dok je za najuspješniji klaster izabrana Gastro grupa iz Zagreba. Grupa djeluje pet godina, okuplja 30 poduzeća iz cijele Hrvatske, a ima 18000 radnika i 12 000 kupaca.

Razvojna agencija Podravine i Prigorja PORA iz Koprivnice nagrađena je kao najuspješnija u kategoriji poduzetnički centar/razvojna agencija, a Tehnološki park Varaždin proglašen je najuspješnijim u kategoriji poduzetnički inkubator/tehnološki park.

Najuspješnijom poduzetničkom zonom proglašena je ona u Stankovcima.

Svi nagrađeni dobili su po 20.000 kuna.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva izabralo je Srednju škola kneza Branimira iz Benkovca kao najbolju u izradi poslovnog plana za kreiranje brenda škole, a najbolji projekt za kreiranje brenda visoke škole proglašen je onaj kninskog Veleučilišta "Marko Marulić".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno