Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SDP pregovara s HDZ-om

Autor: Alenka Festini

07.06.2010. 22:00
SDP pregovara s HDZ-om


Vode se razgovori s čelnim ljudima paškog HDZ-a, no očekujemo da će ovih dana doći do realizacije, odnosno potpisivanja koalicije, istaknuo je Fabijanić
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Tino Herenda jučer su održali konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli kako je GO SDP-a Pag donio Odluku o istupanju iz koalicije HSP-HSLS-HSS-HNS-nezavisni vijećnik.
– Do raskida od strane SDP-a je došlo je bez ikakve prethodne najave, tako da u ovom trenutku njihovu odluku ne želimo previše komentirati. Cijela situacija je jasna. Naime, SDP u posljednjih godinu dana u radu Gradskog vijeća nije funkcionirao, već su funkcionirali na način da su imali jednog svog vijećnika koji je bio oporba. Mi smo njih na to upozoravali budući da smo su bili u koaliciji s HSP-HSLS-HSS-HNS-nezavisnim vijećnikom. Međutim, dogodilo se to da oni očito nisu imali snage riješiti taj problem unutar svoje političke stranke, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
On je naveo kako za sada nije službeno potpisana koalicija s HDZ-om.
– Vode se razgovori s čelnim ljudima paškog HDZ-a, no očekujemo da će ovih dana doći do realizacije, odnosno potpisivanja koalicije, istaknuo je Fabijanić.
Tino Herenda je rekao kako se vode pregovori za konstruiranje parlamentarne većine u Gradskom vijeću.
– Mi ćemo taj koalicijski sporazum postići s ranije već utvrđenim partnerima i HDZ-om sukladno prema broju mandata u Gradskom vijeću. Moram naglasiti da je s dijelom paškog SDP-a bila i postoji još uvijek korektna suradnja. Zahvaljujemo nekim ljudima u SDP-u na doista korektnoj suradnji čiji su rezultati bili na dobrobit grada Paga, rekao je Herenda.
Podsjetimo, GO SDP-a Pag putem priopćenja za javnost najavio je raskid koalicije HSP-HSLS-HSS-HNS-nezavisnog vijećnika, a kao razlog naveli su između ostalog i neslaganje s projektom plovni kanal grad Pag-Košljun.
U istom priopćenju izdanom u svibnju ove godine SDP je donio zaključak da se Gradskom vijeću Grada Paga uputi prijedlog Odluke kojom će se Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja kanala Pag – Košljun objavljena u službenom glasniku Grada Paga broj 2/09 dana 11. ožujka 2009. godine staviti van snage jer je ista u suprotnosti s Odlukom o izradi Urbanističkog plana uređenja kanala Pag – Košljun donesenom na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga 10. ožujka 2009., Prostornim planom uređenja grada Paga (Službeni glasnik Grada Paga broj 08/03 i 06/07), Prostornim planom Zadarske županije (Službeni glasnik Zadarske županije broj 02/01, 06/04, 02/05, 17/06 i 03/07) te Zakonom o prostornom uređenju i gradnji”.
Gradonačelnik Fabijanić je istaknuo kako je Grad stajališta da struka odradi svoj posao na projektu Studije utjecaja na okoliš za plovni kanal.
– Mi smo uputili izrađivaču Studije niz pitanja vezanih za ovaj projekt i pričekat ćemo da struka, nakon što odradi svoj posao, izda svoje očitovanja na naša pitanja, a potom ćemo reći svoje stavove i mišljenja, rekao je Fabijanić te naveo kako u ovom trenutku ne želi polemizirati odluku SDP-a već Grad nastavlja s radovima na projektima, kao što su završetak radova na obnovi gradskog mosta, Kneževa dvora, istezališta za brodice, uređenje drugog Magazina soli i ostalih gradskih prostora.