Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stojko: Zadar igra bolje

Autor: Andrija Dešpoja

07.06.2010. 22:00
Stojko: Zadar igra bolje

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



Zadar je pokazao da dobro iskorištava svoje prednosti i odgovorio je odlično Ciboni sa sastavom kojeg ima – kaže Vranković
Pred četvrtu utakmicu finala doigravanja što se večeras igra u Krešinom domu prave se posljednje analize kojima se pokušava secirati šanse Zadra i Cibone za osvajanje naslova. Mnogi su kazali svoje mišljenje, no ono Stojka Vrankovića, nekad igrača Zadra i Cibone, sigurno ima svoju težinu. Njega se u ove tri utakmice dosada ipak više dojmio Zadar koji je po njemu i favorit za podizanje pehara. Ipak smrt majke koja ga je zatekla u srijedu stavila je njegovo košarkaško kibiciranje, s razlogom, u drugi plan. Ipak, susretljivi Stojko nije odbio prokomentirati njegovo viđenje finalne serije između Zadra i Cibone.
– Zadar ima veliku priliku u večerašnjoj utakmici potvrditi bolju igru ili bolje reći dominaciju u prva tri susreta. Iako su prije početka finala svi govorili da je Cibona u prednosti, Zadar je pokazao da dobro iskorištava svoje prednosti i odgovorio je odlično Ciboni sa sastavom kojeg ima. Zato i ima ima meč loptu u svojoj dvorani – kazao je na prvu “drniški orao” kojemu srce kuca za Zadar iako je nekoć nosio i dres Cibone. Ipak, osvajač slavnog naslova sa Zadrom 1986. želi da se ostvare sve želje Zadrana koji su od osnutka Hrvatske tek dva puta imali priliku postati prvacima.
– Navijam za Zadar i ove sezone, za razliku od mnogih drugih Zadar ima velike izglede postati prvakom. Bit će krcata dvorana, stvorit će se dobro poznata paklena atmosfera te sve to ide u prilog Jusupovim igračima koji su pokazali u ove tri utakmice da se znaju nositi sa pritiskom.
Tko je po vama ključni čovjek u momčadi Zadra u ovoj finalnoj seriji?
– Po meni Tomislav Ružić djeluje najbolje, iako tu ne treba zaboraviti spomenuti Stipčevića i Perića. Njih troje su donosili prevagu u ove tri utakmice i iako je Zadar po mnogo stvari u podređenom položaju u odnosu na Cibonu itzgledaju puno bolje i svi eventualni nedostaci su potisnuti kvalitetnim odgovorom igrača na parketu. Primijeti se veća želja, bolja povezanost u zadarskim redovima dok se Cibona dosta oslanjala na vanjski šut i individualne poteze koji ne donose korist na kraju – zaključio je Vranković.