Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bakarić: Sljedeće sezone nastavljamo niz

07.06.2011. 22:00
Bakarić: Sljedeće sezone nastavljamo niz


Imamo plan za vrijeme koje dolazi, no ne znamo hoće li ovo natjecanje ostati ovakvo ili će se igrati pod ingerencijom HNS-a – kaže Željko Bakarić, trener


Treću godinu zaredom prvak Županijske malonogometne lige je Fresti. Dominacija Frestija tako podsjeća na neke ranije godine kada je ligom vladao Tin.
– Osvojeno prvo mjesto je ispunjenje cilja koji smo postavili na početku sezone. Na taj smo način potvrdili i našu igračku, ali i kvalitetu kluba na svim drugim razinama. Znali smo da smo favoriti, a glavnim konkurentima u borbi za prvo mjesto smatrali smo Tin, Tornado commerce, Murvicu i Varoš. Dobro smo počeli sezonu, poslije je bilo nekih oscilacija te smo ušli u niz ne baš dobrih rezultata za što je bilo i objektivnih razloga. No brzo smo izišli iz krize i kad se sve zbroji osvojiti 65 bodova, postići 101, a primiti samo 33 pogotka, dokaz su toga da smo zasluženo najbolji. Koliko mi je poznato ovo je prvi put u povijesti natjecanja u županijskom malom nogometu da netko bude tri puta uzastopno, a to nije mala stvar – kaže Željko Bakarić, trener Frestija koji smatra da je važan korak u osvajanju prvog mjesta napravljen u prijelaznom roku.
– Uspjeli smo dovesti Juru Šarića, napadača, te Mihovila Ledenka koji izvrsno igra u obrani. Njim treba pridodati i Franu Dundova. Uz igrače koje smo već imali na raspolaganju s ovom trojicom dobili smo na širini izbora igrača te smo praktički u svakom trenutku imali dvije odlične postave.
Govoreći o prošloj sezoni Bakarić je želio još nešto naglasiti.
– Prvo mjesto darujemo Frani Jusupu, dopredsjedniku kluba, uz kojeg smo bili kada mu se dogodila prometna nesreća. Raduje nas da se dobro oporavlja, podržavamo ga u tome, a i on je velika podrška svima nama.
Kakva su očekivanja za sljedeću sezonu?
– Imamo naš plan za vrijeme koje dolazi, no ne znamo hoće li ovo natjecanje ostati ovakvo ili će igrati pod ingerencijom HNS-a. Sve radimo u dogovoru s Omerom Jusupom, predsjednikom kluba i vidjet ćemo što se može očekivati od ove momčadi. Svakako, već sada mogu reći da idemo po četvrtu titulu prvaka.
Bakarić je ukratko predstavio najbolju županijsku malonogometnu momčad.
– Imamo odličan igrački kadar. Počevši od Damira Kneza, koji je sigurno najbolji vratar u Hrvatskoj. Moja produžena ruka na terenu je Andi Volarević, zatim Ante Mičić, čovjek koji se ne štedi, dobri duh momčadi Hrvoje Rogić je “osigurač” koji otklanja sve što Mičiću prođe, potom Karlo Klarin, za mene najbolji malonogometaš u Zadarskoj županiji igrač oko kojeg gradimo našu igru. Mihovil Ledenko može donijeti prevagu kada uđe s klupe, Frane Dundov ide stopama Fatovića, Jure Šarić sve što zamisli i realizira. Šarić je strijelac koji svakom klubu treba. Frane Fatović je igrač i čovjek od povjerenja, dovoljno je reći da je proglašen najboljim igračem lige. Ante Pavlović je dao veliki doprinos, bio je oslonac kad je bilo najteže. Jurica Kresović je izvrstan talent, još nedorečen, ali i to ćemo riješiti.


 KVALITETE IMA, LIGAŠKOG NAPRETKA NEMA




Vječno pitanje malog nogometa u Zadarskoj županiji jest hoće li neki klub konačno zaigrati u Prvoj ili barem Drugoj HMNL.
– Da je okupiti sve najbolje igrače u Zadarskoj županiji, imali bismo momčad koja bi uspješno mogla igrati u Prvoj ligi. Potvrda tome je i Murter za koji igra šest igrača iz Zadarske županije. Svakako, bez pomoći lokalnih vlasti teško je očekivati da će jedan klub napraviti takav iskorak – smatra Bakarić.