Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pehar: Nadamo se da se akcija neće ugasiti

07.06.2011. 22:00
Pehar: Nadamo se da se akcija neće ugasiti


Akcije smo organizirali iz suosjećanja s obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Dali smo primjer dobre prakse, pokazali da se može i treba pomoći. Nikako ne bismo voljeli da se ova akcija ugasi te se napeti u iščekivanju nadamo dobrom rezultatu


Gradska knjižnica Zadar ove godine neće organizirati već tradicionalnu akciju razmjene školskih udžbenika! Kao razlozi za tu odluku navode se nedostatak prostora, ljudskih resursa i opreme te sigurnosni razlozi.
– Akcije smo organizirali iz suosjećanja s obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Dali smo primjer dobre prakse, pokazali da se može i treba pomoći. Nikako ne bismo voljeli da se ova akcija ugasi te se napeti u iščekivanju nadamo dobrom rezultatu, odnosno nadamo se da će se naša akcija nastaviti u okvirima institucija neposredno uključenih u odgojno-obrazovni proces, govori ravnatelj Gradske knjižnice Zadar Ivan Pehar.
Podsjetimo da je Gradska knjižnica Zadar posljednjih nekoliko godina po završetku školske godine izlazila ususret stotinama djece i roditelja koji su tijekom dva ili tri tjedna u lipnju i kolovozu razmjenjivali udžbenike u prostoru i okolišu Gradske knjižnice.
– No prošlogodišnja akcija potvrdila nam je da organizacija ove opsežne akcije nadilazi mogućnosti Gradske knjižnice Zadar i u pogledu ljudskih resursa, prostora i opreme, i u pogledu sigurnosti velikog broja malodobnih sudionika akcije zbog blizine prometnice. Dolazilo je sve više ljudi, puno tinejdžera koji su sami po sebi jako energični i živahni te je, da bi sve bilo pod kontrolom, potreban cjelodnevni angažman još nekoliko djelatnika, rekao je ravnatelj Pehar.