Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Poljsku putuje šest jadranaša

07.06.2011. 22:00
U Poljsku putuje šest jadranaša


Na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se od 24. do 26. lipnja održati u poljskoj Kruszwici, Veslački klub Jadran predstavljat će šest natjecatelja, raspoređenih u dvije posade. Norme za odlazak na EP Jadranaši su izborili proteklog vikenda u Zagrebu, u subotu domaćinu 14. Međunarodne regate, a u nedjelju 11. Croatia masters opena.
Kombinirani četverac bez kormilara: Mate Ledenko i Mile Čakarun s veslačima pulske Istre Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom željeni je plasman ostvario svladavši stazu za respektabilnih šest minuta i 10 sekundi. Zadarski dvojac bez kormilara tako je uoči jednog od najvažnijih ovosezonskih ispita potvrdio da se više nego dobro snalazi i u proširenoj posadi, ali i da se s pravom nada vrijednom rezultatu na europskoj smotri.
Ledenku i Čakarunu u Kruszwici će se pridružiti Jadranov četverac s kormilarom u sastavu: Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić i kormilar Toni Crljenko. Odlazak na EP spomenuta je posada ostvarila ponajviše dobrim subotnjim nastupom u hendikep utrci.
U međusobnoj utrci Jadranovih seniorskih dvojaca bez kormilara, održanoj također u subotu, Marin i Branko Begović pobjedu su odnijeli ispred Karla Bilića i Marina Mašine.
Na 14. Međunarodnoj regati nastupile su i ostale posade zadarskog kluba koje su u Zagreb doputovale samo na jedan dan. Četiri od pet sastava uspjelo je izboriti finale, a najbolji rezultat ostvario je Vito Žuvanić u samcu lakih juniora osvojivši treće mjesto. Dvojac bez kormilara juniora: Mihovil Maričić i Marko Perić bio je peti, četverac na pariće mlađih juniora: Roko Salama, Toma Čepinac, Marin Pavleka i Marko Troskot šesti, dok je druga posada četverca na pariće mlađih juniora: Ivan Kapitanović, Filip Pedić, Josip Čerina i Luka Šare bila sedma. Još je nastupio četverac na pariće kadeta: Matija Milin, Andreas Vaško, Valentino Stipčević i Robert Ledenko zauzevši sedmo mjesto.
U nedjelju su seniori Karlo Bilić i Marin Mašina sjedili u kombiniranom osmercu seniora do 23 godine, u kojem su s veslačima Trešnjevke odnijeli pobjedu.