Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Unatoč reduciranim financijskim sredstvima Zadrani će ovog ljeta uživati u koncertu Bryana Adamsa!

07.06.2012. 22:00
Unatoč reduciranim financijskim sredstvima Zadrani će ovog ljeta uživati u koncertu Bryana Adamsa!


Zadar je zahvaljujući kvalitetnim organizacijama koncerata svjetskih pjevačkih zvijezda stao uz bok glavnom gradu Hrvatske te će tako i ovu sezonu, unatoč reduciranim financijskim sredstvima, obilježiti vrhunski koncert Bryana Adamsa


Iako su službeno turistička sezona i sezona kulturnih i zabavnih događanja već započeli, na konferenciji za novinare održanoj na terasi Muzeja antičkog stakla, predstavnici TZ-a Grada Zadra i Grada Zadra najavili su tek nekolicinu važnijih zabavnih događanja koja će se ovog ljeta odvijati u našem gradu. Najviše pažnje zasigurno je privukla najava koncerta velike svjetske zvijezde – Bryana Adamsa 30. srpnja na Forumu te glazbenika Buena Viste (Lazaro Cochao, Amik Guerra, Evelio Galan, Jose Gil Pineda, Alberto Munoz i Yarin Oviedo) 11. srpnja, također, na Forumu. Osim navedenog zabavni i kulturni program ovog ljeta u našem gradu upotpunit će i ansambl narodnih plesova i pjesama “Lado” koji će već standardno nastupiti na Forumu, odnosno ispred crkve Sv. Marije 24. srpnja, zatim Jazz orkestar HRT-a s gostima, domaćim pjevačima, Davorom Pekotom i Martine Thomas koji je na programu 18. srpnja u Providurovoj palači, dok je za kraj najavljen još jedan Tribute to The Beatles koji će se održati 16. kolovoza na Trgu Pet bunara, odnosno dva dana ranije uoči 50. godišnjice prvog javnog nastupa Beatlesa, a iz TZ-a Grada Zadra najavljuju kako će tih dana sve u gradu biti u znaku te obljetnice. Dan prije koncerta u spomen na Beatlese na Forumu, dakle 15. kolovoza, nastupit će i poznati glazbenik Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima.
Iako na konferenciji nisu spomenute velike turističke manifestacije od velikog značaja za grad, primjerice Film Forum Zadar, Noć punog miseca, Millenium jump te mnoge druge od većeg ili manjeg značaja za turističku ponudu, odnosno promidžbu grada, istaknuto je kako se ljetna shema programa u odnosu na prijašnje godine neće puno mijenjati. Novost je da će se feštice petkom održavati kao i do sada ovisno o angažiranosti ugostitelja te da će se nastojati održati dopušteno produženo radno vrijeme tog dana u tjednu. No, sve zabavne aktivnosti će biti prebačene na Kalelargu, istaknuli su iz TZ-a Grada Zadra. Zbog susretljivosti prema turistima kojima je petak dan za odlaske ili pripremu odlaska iz našeg grada, turistički djelatnici su odlučili uvesti još jedan dan, slične koncepcije fešticama petkom, i to srijedu, ali s Kalelargom kao središtem zabavnih zbivanja. Utorak će biti dan za nastupe evergreen bendova, dok će ponedjeljak i dalje biti rezerviran za nastupe jedne od boljih domaćih klapa.
Direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Zvonko Šupe istaknuo je kako je Zadar zahvaljujući kvalitetnim organizacijama koncerata svjetskih pjevačkih zvijezda stao uz bok glavnom gradu Hrvatske te će tako i ovu sezonu, unatoč reduciranim financijskim sredstvima, obilježiti vrhunski koncert Bryana Adamsa. Turistička zajednica će na koncertima sudjelovati isključivo pružanjem logističke podrške koja uključuje postavljanje tribina, smještaj za izvođače, ishodovanje određenih potrebitih dozvola te neke druge poslove, što će koštati oko 10 tisuća eura za Buena Vistu, 5 tisuća eura za Jazz orkestar HRT-a, 10 tisuća eura za koncert Bryana Adamsa te oko 8 tisuća eura za Zvonka Bogdana, koje će zasigurno, kako je istaknuo Šupe, namjeriti od već starih poslovnih partnera, donatora, sponzora te prodanih ulaznica. Cijena nastupa ansambla Lado ostala je tajna na konferenciji.


Cijene i prodaja ulaznica




Ulaznice za Buena Vistu (100 i 130 kuna) i Zvonka Bogdana (70 kuna) prodavat će se u TIC-u i na nekoliko mjesta na otvorenom, dok će se ulaznice za koncert Jazz orkestra HRT-a (70 kuna), koji se održava u sklopu Zadarskog kazališnog ljeta, prodavat u HNK-u i u TIC-u. Ulaznice za koncert Bryan Adamsa (250 i 450 kuna) iako idu u prodaju preko sustava Eventima prodavat će se ipak i u zadarskom TIC-u, kao i za nastup ansambla Lado (50 kuna). Ulaz na koncert Tribute to Beatles bit će besplatan.


Ganzulić: Imamo u gradu nove objekte i novu ponudu


Branko Ganzulić, predsjednik TZ-a Grada Zadra istaknuo je i zadovoljstvo proširenjem turističke ponude grada Zadra.
– Veliko mi je zadovoljstvo reći kako u ovo ljetno razdoblje cjelogodišnje sezone koju mi pokušavamo ostvariti, ulazimo puno bogatiji nego što smo bili do sada. Naime, činjenica je da ne smijemo zaboraviti i moramo istaknuti veliki novac, trud i znanje uložene u kvalitetu i kvantitetu hotela s pet zvjezdica koji napokon imamo. Ovih dana posjetit ćemo novi Art hotel koji će imati specifičnu ponudu na razini koju Zadar do sada nije imao. Jednako tako mi je drago da naši prijatelji iz Turisthotela završavaju hostel s najljepšim pogledom na svijetu. Činjenica je da osim tih velikih objekata nijedan ugostitelj nije dočekao ovo razdoblje bez da je unio velike promjene, investicije i trud u napredak svog poslovanja. Sve to je rezultat da imamo nove objekte u našem gradu i novu ponudu. Ljudi koji se bave ovim poslom konačno su shvatili da se prema našim gostima treba pristupiti izuzetno ozbiljno, s velikim uvažavanjem. Danas možemo reći da imamo situaciju u kojoj se možemo podičiti i pohvaliti smještajnim kapacitetima koje možemo ponuditi našim gostima i to bilo koje cjenovne razine. Danas je turistička ponuda u Zadru na neusporedivoj razini u odnosu na prethodne godine, a zbog toga smo izuzetno zadovoljni i ponosni, naglasio je Ganzulić pozdravljajući tursku “Dogus grupu”, novog investitora u zadarskom turizmu te ih pozvao da TZ-u Grada Zadra predstave svoju koncepciju rada kako bismo zajedničkim snagama napravili još jedan dobar i uspješan iskorak u daljnjem razvoju naše turističke ponude.