Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prava predstava u pravo vrijeme

Autor: Ivana Jurišić

07.06.2013. 22:00
Prava predstava u pravo vrijeme

Foto: Vedran SITNICA



O predstavi Kokoš koja je oduševila selektore 37. dana satire Fadila Hadžića razgovarali smo s Žanom Bumber, mladom glumicom HNK Zadar koja je u Kokoši izvrsno utjelovila lik mlade glumice Nonne Dubovicke:
Jeste li očekivali ovako veliki uspjeh?
– Moram priznati da nismo. Kad započnete raditi na predstavi, radite to s veseljem, ne razmišljate ni o nagradama ni o ničemu sličnom. Jedini motiv koji vas tjera naprijed je publika. Ipak, naći se u društvu najboljih satiričkih predstava, ne samo hrvatskih, već i onih iz okruženja, velika je čast za naše kazalište i jako smo ponosni na svoj rad.
Ima li zadarska Kokoš šanse iz Zagreba kući se vratiti i s nagradom?
– Da ne budem neskromna, mislim da imamo. Predstava je puna dobrih glumačkih kreacija koje su ljude dotakle u srce. Ako budemo na visini zadatka i dobro odigramo predstavu, mislim da imamo realne šanse kući doći i s nekom nagradom.
Kokoš je ove godine već nekoliko puta igrana pred prepunim kazalištem. Što je to u ovoj predstavi što se svidjelo publici?
– Mislim da se Kokoš pojavila u pravo vrijeme na pravom mjestu. U ova teška vremena kad su novine i televizija puni samo loših vijesti, ljudima je potrebno više smijeha, a upravo ova predstava to daje u velikim količinama. Iako se u predstavi radi o glumcima i zbivanjima iza scene ljudi su se uspjeli identificirati s likovima i pronaći u njima nešto samo svoje što nas jako veseli.