Prava predstava u pravo vrijeme

Slika korisnika admin
bumber
Vedran SITNICA
Žana Bumber

O predstavi Kokoš koja je oduševila selektore 37. dana satire Fadila Hadžića razgovarali smo s Žanom Bumber, mladom glumicom HNK Zadar koja je u Kokoši izvrsno utjelovila lik mlade glumice Nonne Dubovicke:

Jeste li očekivali ovako veliki uspjeh?

- Moram priznati da nismo. Kad započnete raditi na predstavi, radite to s veseljem, ne razmišljate ni o nagradama ni o ničemu sličnom. Jedini motiv koji vas tjera naprijed je publika. Ipak, naći se u društvu najboljih satiričkih predstava, ne samo hrvatskih, već i onih iz okruženja, velika je čast za naše kazalište i jako smo ponosni na svoj rad.

Ima li zadarska Kokoš šanse iz Zagreba kući se vratiti i s nagradom?

- Da ne budem neskromna, mislim da imamo. Predstava je puna dobrih glumačkih kreacija koje su ljude dotakle u srce. Ako budemo na visini zadatka i dobro odigramo predstavu, mislim da imamo realne šanse kući doći i s nekom nagradom.

Kokoš je ove godine već nekoliko puta igrana pred prepunim kazalištem. Što je to u ovoj predstavi što se svidjelo publici?

- Mislim da se Kokoš pojavila u pravo vrijeme na pravom mjestu. U ova teška vremena kad su novine i televizija puni samo loših vijesti, ljudima je potrebno više smijeha, a upravo ova predstava to daje u velikim količinama. Iako se u predstavi radi o glumcima i zbivanjima iza scene ljudi su se uspjeli identificirati s likovima i pronaći u njima nešto samo svoje što nas jako veseli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno