Višnja maraska drugi najuspješniji EU projekt

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Tomislav JERAK
Nagrada za istraživanje kako od maraske dobiti vrhunski proizvod

Projekt "Razvojem umjetničkih vještina do svijeta rada", usmjeren osobama s invaliditetom, koji se u Kutini provodio od prosinca 2010. do kraja 2011. godine, proglašen je najuspješnijim lokalnim EU projektom provedenom u razdoblju od 2010. do 2012. godine, a nositeljima tog projekta nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU uručena je jučer u sklopu konferencije "Ususret EU fondovima".

Drugonagrađeni projekt je "Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane", vrijedan 496.800 eura, od čega 360,2 tisuće eura iz IPA fonda. Cilj ovog projekta bio je razvoj i primjena sofisticiranih tehnologija u proizvodnji proizvoda i poluproizvoda na bazi maraske, a nositelji projekta bili su zagrebački Prehrambeno-biotehnološki fakultet, zadarski Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju te Biotehnološki fakultet iz Ljubljane.

Nagrada za treće mjesto dodijeljena je zagrebačkom Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj za projekt poboljšanja kvalitete života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu "Civitas Elan".

Ovi su projekti za najuspješnije lokalne EU projekte provedene u Hrvatskoj u razdoblju od 2010. do 2012. godine odabrani na temelju online glasovanja i ocjene stručnog žirija.

U pretpristupnom razdoblju Hrvatska je na raspolaganju imala oko 150 milijuna eura godišnje, a projekti koji su tim sredstvima financirani u razdoblju od 2010. do 2012. godine, njih 60-tak, predstavljeni su i u posebnoj publikaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno