Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadrani hvataju prvi trofej sezone

Autor: Viktor Bogut

07.06.2013. 22:00
Zadrani hvataju prvi trofej sezone


Zadrani će se u polufinalu sastati s prvakom Hrvatske, sastavom Zaprešića


Nakon što su u četvrtfinalnom dvoboju slavili u Splitu protiv Mertojaka, kuglače Zadra danas očekuje polufinalni dvoboj Kupa Hrvatske. Naime, Split je domaćin završnice natjecanja na kojem će se sastati četiri sastava koji su izborili priliku za osvajanje posljednjeg trofeja u sezoni. U 16.30 sati Zadrani će odigrati dvoboj protiv Zaprešića, a nakon toga će na teren izaći kuglači Velebita i Zanatlije.
– Ždrijeb nam je ove sezone u Kupu namijenio teži raspored. Vidljivo je da je prvo polufinale ipak mnogo jače od drugoga – kazao je trener Zadra Šime Mijolović čiju momčad čeka dvoboj s prvakom Hrvatske.
– Mogao bi to biti neizvjestan dvoboj dviju momčadi koje se jako dobro poznaju. Dobro smo se spremili i pokušat ćemo ih iznenaditi s nekim taktičkim varijantama. Teško je prognozirati pobjednika, no sigurno je da mi u ovu utakmicu ulazimo s optimizmom i da ćemo dati sve od sebe da osvojimo trofej na kraju sezone.
Zadarski strateg ističe da je Zaprešić ipak u maloj prednosti, ali ne radi pojedinačne kvalitete, koju ta momčad zasigurno ima, već radi duge natjecateljske pauze zadarskih igrača.
– Dugo nismo nastupali u jednoj službenoj utakmici. Četvrtfinalni dvoboj protiv Mertojaka nam je pomogao, ali i dalje je teško procijeniti u kojem smo stupnju forme. Igrači Zaprešića su od kraja prvenstva stalno igrali na raznim turnirima, dok mi to nismo bili u mogućnosti izvesti – dodao je Mijolović.
Inače, zadarski trener istaknuo je kako će Zadar nastupiti u kompletnom sastavu u Splitu, što znači da će prvu postavu činiti Luka Ukalović, Mario Baljak, Kostadin Manev, Hrvoje Marinović, Luka Bolanča i Stanko Čota. Što se tiče sastava Zadra u idućoj sezoni, još je tu mnogo nepoznanica. Prijelazni rok još nije započeo, a kako se doznaje prvi korak već je napravio Zaprešić koji je na pragu dovođenja dva fantastična igrača, Branka Maneva iz Konikom Osijeka i Branislava Bogdanovića iz Medveščaka. Ukoliko im to pođe za rukom, teško da će imati konkurenciju u Hrvatskoj u idućoj sezoni, a postat će dovoljno jaki da hvataju i međunarodne titule.