Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Brak su sigurno sklopili iz ljubavi

07.06.2017. 22:00


STAROŽENJA KOJI JE OŽENIO NAŠU DRAGU PIPU
Jedna od najvažnijih vijesti za naš narod ovih tjedana nije bila ona o izborima, o ekonomskoj krizi, o nasilju, lopovluku, hipokriziji… Ne, jedna od najvažnijih vijesti prošlog tjedna je bila ona da se neka Pipa udala. Jedina Pipa za koju sam ja do sada čuo je ona „Duga čarapa”, a da bi se ona sad pod stare dane udavala, baš i ne vjerujem. A tko je u stvari ta Pipa i zašto je ona toliko bitna za Hrvatsku i Hrvate da bi je se stavljalo u središnji dnevnik? Ona je naime sestra one Katice koja se udala za princa Williama i zato je toliko važna. Saznali smo stvari bez kojih ne bi mogli dalje živjeti da nam nisu rekli. Te koliko je para uludo utrošeno, te tko je sve bio pozvan, te oklen joj vjenčan’ca, te kako je ljubomorna na curu onog drugog, riđeg princa i druge važne i prevažne stvari.
Pokušajte dragi čitatelji pogoditi što je po zanimanju mladoženja? Ne, nije blagajnik u Konzumu, ili konobar, ili prometni policajac. Ne. On je financijer, ma što to značilo. A ja baš mislio da će se udati za nekog sirotana. Osim toga, tip ima barem četiri banke /kada kažem „banke” onda mislim da četrdeset godina starosti, iako nije isključeno ni to da ima četiri prave banke u svome vlasništvu/ i po svemu sudeći, prije bi ga se moglo nazvati „staroženjom” nego mladoženjom. Brak je sigurno iz ljubavi, jer je staroženja upadljivo lijep muškarac, baš onako, momak odoka. Sliči malo na princa Čarlsa koji je također izrazito krasan čovjek. Ona ima 33, a on samo 41 godinu. Realno, grozim se ovakvih „vijesti”, a doslovno se užasavam kada pomislim da ćemo u bližoj i daljoj budućnosti i dalje morati slušati o ovim likovima i njihovim putovanjima, prijemima, trudnoćama i ostalim stvarima koje naši nesretni novinari jedva dočekaju.
KAKO SE NAŠI NOVINARI KLANJAJU NJEGOVOM VELIČANSTVU
Osobno nemam ništa protiv nogometaša Ronalda, a i da imam, ne vjerujem da bi njega to previše zaboljelo, a pogotovo ne vjerujem da bi se odrazilo na njegov bankovni račun. Ono što više doslovno ne mogu trpjeti je grozna servilnost koju pojedini naši sportski komentatori imaju prema njemu, a najnoviji smo primjer imali na utakmici Lige prvaka između Reala i Juventusa. Ali, nije to ništa novog. Prije dosta godina primjetio sam da pri prenošenju utrke Formule 1 sve vozače zovu po prezimenu, jedino Raikkonena zovu po imenu, kao da su skupa ovce napasali. Naravno, bio je višestruki prvak pa je to i logično, jer mi smo mali i jadni i moramo se klanjati velikima. Kod Ronalda je stvar slijedeća. Na terenu su 22 igrača plus zamjene i svakoga od njih spiker zove po prezimenu, a jedino Ronalda mora oslovljavati i s imenom, a to vam izgleda otprilike ovako:
– „Dragi gledatelji hrvatske televizije večeras je finale lige prvaka između Reala s Cristianom Ronaldom i Juventusa. Bla, bla, očekuje se da Cristiano Ronaldo, najavljeno je da će Cristiano Ronaldo bla, bla, loptu je primio Modrić, ali iza njega je Cristiano Ronaldo truć. truć, to je već treći put večeras da je Cristiano Ronaldo prešao centar, Cristiano Ronaldo je pogledao u pravcu glavnog suca, Cristiano Ronaldo se počešao po … I tako cijelu večer. Ni jedan drugi igrač nema tu čast da ga hrvatski voditelji nazivaju imenom i prezimenom. Evo, npr. Miralem Pjanić iz Juventusa. Em je naš susjed tu iz Bosne i Hercegovine, em u imenu ima slog manje od C.R., a ima i ono „ić” na kraju…. Ne, ta je čast rezervirana samo za jednog i jedinog. Netko će reći da je to zato jer postoji i onaj drugi, „pravi” Ronaldo, Brazilac, ali bi to opravdanje imalo smisla kada bi igrali u istoj utakmici, ili u isto vrijeme, ali ovako je poptuno nemoguće pomiješati ih, jer je ovaj objesio kopačke o klin još prije šest godina.
Ima tu doduše i drugih stvari koje nerviraju. Recimo ta fraza „kraljevski klub”. Pa „stara dama”, žuta podmornica”, „rosso-neri”. Sva je to lijepo, ali to se kaže par puta i gotovo, a ne perverzije tipa „aut za kraljevski klub”… Ali, dosta o tome. Mi smo mali i jadni i moramo se, kao što već rekoh, klanjati velikima. Sreća da nemam i ne gledam televiziju pa ne spadam u taj soj ljudi.