Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otvoreno 20 novih radnih mjesta

07.06.2017. 22:00
Otvoreno 20 novih radnih mjesta


Bez velike pompe, konferencijom za medije i razgledanjem proizvodnih pogona jučer je u biogradskoj industrijskoj zoni Kosa otvorena proizvodna hala Tvornice mreža i ambalaže d.o.o. Biograd na Moru, vodeće tvrtke u proizvodnji mreža za ribarstvo i akvakulturu te ambalažnih proizvoda za pakiranje u poljoprivredi. Projekt vrijedan 16,2 milijuna kuna otvorio je 20 novih radnih mjesta.
– Kao prvoj tvrtki iz Zadarske županije projekt je sufinanciran s bespovratnih 4.341.169,68 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kazao je Darko Eškinja Bure, član Uprave Tvornice mreža i ambalaže zajedno sa suprugom Jagodom Eškinja.
Osim 4,3 milijuna kuna vrijedne hale, koju je za 280 dana podigla zagrebačka tvrtka Tehnika, strojevi su kupljeni sa 7,5 milijuna kuna. Preostali iznos do 16,2 milijuna kuna su PDV, porez i naknade.
– Riječ je o proizvodnoj hali veličine 929 metara četvornih za mrežni i ambalažni program, gdje naši djelatnici pletu i spajaju mreže za kaveze za uzgoj tuna, brancina i orade. U postojećem pogonu su dva nova stroja, govori Eškinja.
Na svečanosti su nazočili zadarski dožupan Šime Mršić, biogradski gradonačelnik i dogradonačelnik Ivan Knez i Marijan Stopfer, direktor županijske HGK Denis Ikić, županijski pročelnik za gospodarstvo Ante Vukašina, predstavnik Erste banke i drugi.
– S modernizacijom tvornice možemo konkurirati na svjetskom tržištu, rekao je Eškinja.
Od 2004. do danas u Tvornicu mreža i ambalaža je uloženo 80 milijuna kuna. U tvornici je prije 10 godina radilo 66 djelatnika, dok ih je danas čak 101.
– U posljednju godinu ili dvije kupljeno je sedam novih strojeva. A kad smo preuzeli tvornicu zatekli smo strojeve od kojih je najmlađi imao “tek” 32 godine, prisjeća se suvlasnik tvrtke.
U širokom asortimanu proizvoda dva su osnovna, mreže za ribarstvo i mreže za ambalažu.
– Posao izrade mreža nekada je zahtijevao puno manualnog rada, međutim kupnjom novih strojeva taj se posao gotovo u potpunosti automatizirao, ponosno govori Darko Eškinja Bure.