Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

FOTOGALERIJA: Održani Dani izvannastavnih aktivnosti, pogledajte što su vrijedni učenici pripremili!

08.06.2018. 17:09
FOTOGALERIJA: Održani Dani izvannastavnih aktivnosti, pogledajte što su vrijedni učenici pripremili!


Zadarski Poluotok jutros se razbudio dolaskom nekoliko stotina djece koja su preplavila drevne ulice grada na 9. Danu izvannastavnih aktivnosti.
 Tema ovogodišnje manifestacije bili su muzeji, te su se učenici svih škola potrudili predstaviti svoj cjelogodišnji rad u raznim područjima – od pjesme, plesa, likovnog oblikovanja…
Mogle su se tako vidjeti razne rukotvorine, ukrasni predmeti, slike, razglednice. Na štandovima su se provlačili prepoznatljivi motivi zadarskih crkava i muzeja, pa su tako učenici OŠ Krune Krstića izradili repliku škrinje sv. Šime, dok su učenici OŠ Stanovi napravili maketu Noine arke. Iz iste škole skupina učenica pokazala je kako se u početku tiskalo, te su tiskali glagoljična slova.
Učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje inspiraciju su pronašli u Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja te su štand ispunili raznim slikama i panoima životinja, dok su učenici OŠ Smiljevac za temu, između ostalog, imali i zbirku Zlato i srebro grad Zadra.
Kalelarga je postala pozornica za brojne učeničke plesne grupe koje su izvele nastupe i oduševile prolaznike. Neki su pokazali i narodne plesove te su pokazali i narodne nošnje, dok su se drugi iskazali u modernom plesu.