Marex Elektrostroj ostvario pravo na bespovratnih 470.300,00 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
CE oznaka - putovnica za bolji plasman na tržištu
S ovim smo sredstvima, koja iznose čak 85 posto od kompletnog iznosa potrebnog za realizaciju projekta, finalizirali sve aktivnosti vezane za označavanje CE oznakom 17 proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana, kazala je direktorica Baričić
Arif SITNICA
Tim ponosan na realizaciju projekta

Zadarska tvrtka Marex Elektrostroj među prvima je u Hrvatskoj prošla na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nadležnog tijela za provedbu natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva, raspisanom u  cilju potpore stvaranja kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta  na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim  procesima te ostvarila pravo na 470.300,00 kuna bespovratnih sredstava  za označavanje CE oznakom 17 proizvoda iz vlastitog proizvodnog asortimana.

Prezentacija provedbe projekta

Tim povodom danas je u tvrtki održana prezentacija provedbe projekta, službenog naziva "Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda - Marex elektrostroj d.o.o."

Projekt su predstavile direktorica Ana Baričić i njena pomoćnica Tatjana Beneti, a prigodnom druženju, na koje su bili pozvani poslovni partneri tvrtke, mediji i prijatelji, nazočili su i ostali članovi tima koji je realizirao projekt: Toni Bogdanić, Velimir Buturić i Božo Poljak.

- S ovim smo sredstvima, koje iznose čak 85 posto od kompletnog iznosa potrebnog za realizaciju projekta finalizirali sve aktivnosti vezane  za označavanje CE oznakom 17 proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana. Marex Elektrostroj je kroz ovaj projekt svakako povećao učinkovitost i produktivnost te ojačao preduvjete za povećanje konkurentnosti,  posebice u kontekstu plasmana na inozemna tržišta. Posljedično, rast  naše tvrtke, kroz uplatu poreza i otvaranje novih radnih mjesta pozitivno  će utjecati na cijelu zajednicu, što nas tim više veseli, kratko je rezimirala  projekt, njegov značaj za tvrtku i sredinu direktorica Baričić.

Proizvodi

S nešto konkretnijim informacijama okupljene je, pak, upoznala Beneti, predstavljajući sve etape ishodovanja sredstava i pojedinosti vezane za projekt.

- Kroz ovaj projekt 17 naših proizvoda: inox razdjelni ormari za kampove, marine i slične prostore (priključna vodovodna i elektro instalacija  u inox kućištu) - 9 modela; betonski razdjelni ormari (priključna vodovodna i elektro instalacija u betonskom kućištu) - 1 model; poliesterski razdjelni ormari (priključna vodovodna i elektro instalacija u plastičnom  kućištu) - 1 model;  rasvjetni stupovi (izrađeni od čeličnih ili inox cijevi) -  2 modela; tuševi (izrađeni od inoxa s ugrađenom vodoinstalacijom i 12  V komponentama) - 2 modela te komunalna oprema: autobusne nadstrešnice izrađene od inoxa i stupovi za zastavu - 1 model dobili su CE  oznaku, svojevrsnu putovnicu za plasman na tržište. Naši su proizvodi  naravno i do sada morali zadovoljiti visoke standarde kvalitete i sigurnosti pa novine ne donose ništa novo u smislu kvalitete i sigurnosti proizvoda, no svakako nam povećavaju prilike da se što bolje uključimo na regionalno, nacionalno i međunarodno tržište, naglasila je Beneti. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno