Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Polaznici Helen Doron škole u čekaonici zadarskog Odjela pedijatrije oformili kutak za čitanje s 466 naslova

09.06.2018. 08:23
Polaznici Helen Doron škole u čekaonici zadarskog Odjela pedijatrije oformili kutak za čitanje s 466 naslova


Helen Doron škole engleskog jezika diljem svijeta i ove su godine zajedničkim snagama pokrenule društveno odgovornu kampanju pod nazivom Young Heroes. Smisao ovih akcija jest naučiti djecu što znači biti odgovoran i aktivan član zajednice u kojoj živimo i pokazati im da baš svatko od nas može utjecati na pozitivne promjene u društvu. Ove godine je cilj bio istaknuti čitanje kao super moć i naglasiti koliko je ono važno za budućnost djece pa je stoga ovogodišnja akcija nosila podnaslov “Readers are Leaders”.
Helen Doron škola u Zadru se ove godine, nakon iznimno uspješne prošlogodišnje akcije u kojoj su prodajom Young Heroes narukvica po simboličnoj cijeni od 10 kn polaznici škole prikupili 13.000 kn koje su u cijelosti donirali Udruzi za Down sindrom Zadarske županije te akciju završili zabavnim sajmom na Vitrenjaku, odlučila na postavljanje kutka za čitanje u čekaonici hitnog prijema Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar.
Vlasnica škole Ana Nekić Ćurković objasnila je odakle im ideja:
„Svi znamo koliko vrijeme sporo prolazi dok čekamo na red kod liječnika, posebno onda kada nije riječ o običnom sistematskom pregledu već o nečem ozbiljnijem. Cijeli proces je još teži kada je bolesnik dijete koje je nestrpljivo, nervozno, često tužno i prestrašeno dok su istodobno roditelji zabrinuti za zdravlje svog djeteta i ishod pregleda. S obzirom da nam je fokus ove godine na promociji čitanja, tako se rodila ideja o postavljanju kutka za čitanje na Odjelu pedijatrije kako bi ovi spomenuti trenuci postali bar malo lakši i ugodniji svoj djeci grada Zadra i nama, njihovim roditeljima.“
Polaznici škole su se kao i uvijek uključili s puno entuzijazma u cijelu akciju, a pridružila su im se i učenici 5a i 5b razreda O.Š. “Bartol Kašić” te su zajedničkim snagama u manje od mjesec dana donirali i prikupili čak 466 naslova. Škola je zatim svojim sredstvima osmislila i financirala kutak u vidu polica i grafičkog dizajna, odradila postavljenje u prostorijama Odjela te je Nekić Ćurković skupa sa svojim učiteljicama kutak službeno predala na korištenje glavnoj sestri Odjela pedijatrije Mariji Ljubičić u petak 11.svibnja, na zadovoljstvo svih uključenih u ovu akciju. „Kutak za čitanje je do sada koristio već zaista veliki broj djece i povratne reakcije djece i roditelja su sjajne i jako pozitivne. Od srca se zahvaljujemo Helen Doron školi na ovoj sjajnoj akciji kojom su nam uljepšali prostorije i u njih unijeli koristan sadržaj za djecu.“ kazala nam je glavna sestra Ljubičić.