„Bomba“ za rođendan Ante Perkovića

Slika korisnika mkvanja
Ante Perković posthumno izdao kompilaciju svojih pjesama i novi singl
Uža obitelj, prijatelji i fanovi došli su na ideju da obilježe Antinu strast za glazbom i da na njegov rođendan – 8. lipnja ponude medijima i široj javnosti svu njegovu glazbenu ostavštinu i jedan novi singl
Privatni album/Hrvoje KRULJAC
Ante Perković

Da je poživio zadarski novinar, publicist, glazbenik i rock kritičar Ante Perković danas, 8. lipnja, navršio bi 46 godina. Nažalost napustio nas je prije dvije godine i iza sebe ostavio osim glazbene kritike i sjajnih knjiga, po čemu je bio najpoznatiji široj publici, i „hrpu“ sjajne glazbe. Kako je sam govorio zadnjih godina karijere najveće mu je zadovoljstvo pružalo bavljenje glazbom - "stvaranje vlastite glazbe umjesto pisanja o tuđoj".

Uža obitelj, prijatelji i fanovi došli su na ideju da obilježe tu njegovu strast i da na njegov rođendan ponude medijima i široj javnosti svu Antinu glazbenu genijalnost na jednom mjestu.

S obzirom na to da je Ante imao glazbenu karijeru kao član benda Djeca, a kasnije i kao solo izvođač i diskograf (Ćato), diskografske kuće Aquarius Records i Mudri Brk udružili su snage s obitelji i na jednom mjestu okupile sve što je Ante službeno objavio, a da ne bi sve ostalo na starom materijalu, pronašli su i jednu novu skladbu, njegov zadnji singl naziva „Bomba“.

Ante je pjesmu snimio 2015. godine, pronađena je u glazbenoj radionici Jure Ferine.

Na ovaj potez širenja Antine glazbene ostavštine široj javnosti osvrnuli su se među prvima Ana Opalić iz benda U pol 9 kod Sabe i glazbeni urednik Branimir Slijepčević Brada.

- Kada netko piše pjesme kao što ih je Ante pisao, radi to iz duboke unutarnje potrebe da kaže i da ga se čuje. Materijal koji je ostavio iza sebe dragocjen je, povezuje nas i imamo potrebu nešto s njim napraviti. Imamo ga potrebu čuti, rekla je Ana Opalić.

- Nedostaje mi Ante. Nedostaje da ga nazovem i da mi svojom elokventnošću, znanjem i dobrotom objasni zašto "sjedimo na bombi". I da "čujem kako brige odlaze". Želim, zbog nas kojima jako nedostaje, da Sunčica u nekom skrivenom folderu pronađe još koju bombu, zaključio je Branimir Slijepčević Brada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno