Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

„Bomba“ za rođendan Ante Perkovića

08.06.2019. 12:25
„Bomba“ za rođendan Ante Perkovića


Da je poživio zadarski novinar, publicist, glazbenik i rock kritičar Ante Perković danas, 8. lipnja, navršio bi 46 godina. Nažalost napustio nas je prije dvije godine i iza sebe ostavio osim glazbene kritike i sjajnih knjiga, po čemu je bio najpoznatiji široj publici, i „hrpu“ sjajne glazbe. Kako je sam govorio zadnjih godina karijere najveće mu je zadovoljstvo pružalo bavljenje glazbom – "stvaranje vlastite glazbe umjesto pisanja o tuđoj".
Uža obitelj, prijatelji i fanovi došli su na ideju da obilježe tu njegovu strast i da na njegov rođendan ponude medijima i široj javnosti svu Antinu glazbenu genijalnost na jednom mjestu.
S obzirom na to da je Ante imao glazbenu karijeru kao član benda Djeca, a kasnije i kao solo izvođač i diskograf (Ćato), diskografske kuće Aquarius Records i Mudri Brk udružili su snage s obitelji i na jednom mjestu okupile sve što je Ante službeno objavio, a da ne bi sve ostalo na starom materijalu, pronašli su i jednu novu skladbu, njegov zadnji singl naziva „Bomba“.
Ante je pjesmu snimio 2015. godine, pronađena je u glazbenoj radionici Jure Ferine.
Na ovaj potez širenja Antine glazbene ostavštine široj javnosti osvrnuli su se među prvima Ana Opalić iz benda U pol 9 kod Sabe i glazbeni urednik Branimir Slijepčević Brada.
– Kada netko piše pjesme kao što ih je Ante pisao, radi to iz duboke unutarnje potrebe da kaže i da ga se čuje. Materijal koji je ostavio iza sebe dragocjen je, povezuje nas i imamo potrebu nešto s njim napraviti. Imamo ga potrebu čuti, rekla je Ana Opalić.
– Nedostaje mi Ante. Nedostaje da ga nazovem i da mi svojom elokventnošću, znanjem i dobrotom objasni zašto "sjedimo na bombi". I da "čujem kako brige odlaze". Želim, zbog nas kojima jako nedostaje, da Sunčica u nekom skrivenom folderu pronađe još koju bombu, zaključio je Branimir Slijepčević Brada.