Preko 80 događanja u devet dana trajanja

Slika korisnika mkvanja
USUSRET KvartArtu
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Plesnom točkom na Narodnom trgu u Zadru, najavljeno je treće po redu izdanje zadarskog KvartArta

Plesnom točkom na Narodnom trgu u Zadru,  najavljeno je treće po redu izdanje zadarskog KvartArta, manifestacije koja je ostala upamćena po brojnim posjetiteljima  i bogatom programu. Cijela se priča podsjećamo, održava  u krugu bivše vojarne Stjepana Radića gdje će se uskoro početi graditi i dugo sanjani Centar za mlade i u neposrednoj blizini Gradske knjižnice.

Bogat program s više od 80 događanja u devet dana trajanja od 14. do 22. lipnja, kreiran je zahvaljujući suradnji zadarskih udruga, umjetnika, predstavnika gradske kulturne scene i brojnih domaćih kreativaca.  Najavljena su među ostalima i   imena poput -  Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a, a osim originalnog glazbenog programa, KvartArt je ovaj put i domaćin nagrađivanom književniku Damiru Karakašu, udruzi za promicanje digitalne fabrikacije FabLab, istaknutom pripadniku hrvatske likovne produkcije, akademskom slikaru Hrvoju Marku Peruzoviću te Vinku Radovčiću sa svojom Udrugom - Drama+.

Posebnost KvartART-a ove godine je i gostovanje projekta ZadrugArt – platforme za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra kao i proširenje lokacije održavanja festivala na zadarski gradski kvart Bili brig. Rezultat je to uspješne suradnje organizatora festivala i Društva arhitekata Zadra kroz projekt 'Gradionica' koji se također,  bavi temama oživljavanja zapuštenih gradskih prostora, kao i suradnje organizatora s predstavnicima lokalne zajednice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno