Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarske Relaksice proslavile okrugli rođendan!

08.06.2019. 13:42
Zadarske Relaksice proslavile okrugli rođendan!


Ni nesnosna vrućina, ni jako sunce točno u podne,  nije ih omelo kao ni u proteklih punih 25 godina da vježbaju na Pozdravu Suncu jer upravo tako su zadarske Relaksice obilježile svoj okrugli 25 – ti rođendan.
Krenule su s Ravnica kroz perivoj Vladimira Nazora, preko Foše do Pozdrava Suncu i sve je bilo u znaku broja 25 jer je njihova šetnja trajala  oko 25 minuta, a na Pozdravu Suncu izvele su i 25 vježbi.
Zadarske Relaksice već su odavno postale brend ovoga grada i nema onog tko za njih nije čuo, ili ne poznaje netku od članica njihova Društva koje broji stotinjak rekreativki od 40, pa do 88 godina koliko ima naša poznata sugrađanka – Nevenka Benini.
No, sinonim za ovo Društvo sportske rekreacije žena je –  Katja Pijaca. Osim što je utemeljila Relax, Katja je predsjednica Saveza sportske rekreacije Zadarske županije te dobitnica mnogih priznanja za sport kao što je odlikovanje za osobite zasluge za sport – Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara, a sama udruga Relax dobitnica je nagrade –  Grb Grada Zadra.


Više od rekreacije…
Malo prije početka izvođenja simboličnih 25 vježbi na Pozdravu Suncu, Katja Pijaca je uz smijeh komentirala kako ne može vjerovati da je već prošlo toliko godina.
– Danas je točno dan kad smo osnovali Društvo za sportsku rekreaciju Relaks i to na otoku Viru jer tada nismo imali gdje i ja doista nisam vjerovala, onda kad smo se osnovali, da ćemo idržati neprekidno punih 25 godina, ali smo na svu sreću izdržale i to najviše zahvaljujući ženama koje su ovakve kakve – jesu. Imali smo kroz sve te godine i puno raznih akcija, osim našeg vježbanja dva puta tjedno – rekla je Katja Pijaca.
Dodala je kako su s godinama stvarno postale svojevrsni zadarski brend iako, ona sama već 40 godina vodi rekreaciju. Riječ je o, kako je rekla,  veselim ženama koje daju snagu jedna drugoj i međusobno se motiviraju da idu – dalje.
– Nije to samo rekreacija. To je i druženje, zajednička putovanja, prijateljstva. Sve ono što nedostaje u današnjem svijetu – imamo mi. Ne pratimo trendove u sportskoj rekreaciji jer smo u najmu prostora, pa nemamo nikakvih sprava. Mi radimo korektivne vježbe koje pomažu svim ženama bez obzira na to u kojoj su životnoj dobi – zaključila je Katja Pijaca i odjurila vježbati dok ih je iz zraka snimao kolega s dronom zbog fotografije za upsomenu na 25 – ti rođendan.